TR EN

PİŞİRME YÖNTEMLERİ I DERS TANITIM VE UYGULAMA BİLGİLERİ

Kodu Dersin Adı Yarıyıl Süresi(T+U) Kredisi AKTS Kredisi
ASP159 PİŞİRME YÖNTEMLERİ I 1 4 2 6

HAFTALIK DERS KONULARI VE ÖNGÖRÜLEN HAZIRLIK ÇALIŞMALARI

Hafta Ön Hazırlık Konular Yöntem
1 - Mutfağın hiyerşik yapıya göre yönetim şeması ve mutfak bölümlerindeki çalışanların iş ve görev tanımları Anlatım, Uygulama
2 Literatür araştırması Sebzeler ve meyveler Anlatım, Uygulama
3 Literatür araştırması Temel doğrama teknikleri Anlatım, Uygulama
4 Literatür araştırması Lezzet verici karışımlar ve stok hazırlama Anlatım, Uygulama
5 Literatür araştırması Temel soslar ve türevleri Anlatım, Uygulama
6 Literatür araştırması Temel soslar ve türevleri Anlatım, Uygulama
7 Literatür araştırması Temel çorbalar Anlatım, Uygulama
8 - ARA SINAV -
9 Literatür araştırması Yumurta, özellikleri, yapısı, pişirme dereceleri Anlatım, Uygulama
10 Literatür araştırması Süt ve süt ürünleri uygulama Anlatım, Uygulama
11 Literatür araştırması Büyük baş ve küçük baş hayvan yapısı Anlatım, Uygulama
12 Literatür araştırması Kırmızı etler uygulama Anlatım, Uygulama
13 Literatür araştırması Kümes hayvanları uygulama Anlatım, Uygulama
14 Literatür araştırması Balık yapısı, çeşitleri ve uygulama Anlatım, Uygulama
15 Literatür araştırması Kabuklu deniz ürünleri uygulama Anlatım, Uygulama
16 - FİNAL -
17 - FİNAL -