TR EN

PİŞİRME YÖNTEMLERİ I DERS TANITIM VE UYGULAMA BİLGİLERİ

Kodu Dersin Adı Yarıyıl Süresi(T+U) Kredisi AKTS Kredisi
ASP159 PİŞİRME YÖNTEMLERİ I 1 4 2 6

DERSİN ÖĞRENME ÇIKTILARI (Öğrenciler, bu dersi başarı ile tamamladıklarında aşağıda belirtilen bilgi, beceri ve/veya yetkinlikleri gösterirler.)

Hiyerarşik yapıya göre mutfak çalışanlarının iş tanımlarını yapar.
Uluslararası mutfaklarda kullanılan doğrama/kesme işlemlerini uygular.
Temel Stokları, sosları ve türevlerini hazırlar.
Temel pişirme yöntemlerini uygular.
Besin gruplarını tanımlar.
Besin gruplarına göre doğru doğrama tekniklerini ve pişirme yöntemlerini uygular.