Kodu | Dersin Adı | Yarıyıl | Süresi(T+U) | Kredisi | AKTS Kredisi |
---|---|---|---|---|---|
ASP159 | PİŞİRME YÖNTEMLERİ I | 1 | 4 | 2 | 6 |
DERSİN ÖĞRENME ÇIKTILARI (Öğrenciler, bu dersi başarı ile tamamladıklarında aşağıda belirtilen bilgi, beceri ve/veya yetkinlikleri gösterirler.) |
---|
Hiyerarşik yapıya göre mutfak çalışanlarının iş tanımlarını yapar. |
Uluslararası mutfaklarda kullanılan doğrama/kesme işlemlerini uygular. |
Temel Stokları, sosları ve türevlerini hazırlar. |
Temel pişirme yöntemlerini uygular. |
Besin gruplarını tanımlar. |
Besin gruplarına göre doğru doğrama tekniklerini ve pişirme yöntemlerini uygular. |