TR EN

PASTANE ÜRÜNLERİ DERS TANITIM VE UYGULAMA BİLGİLERİ

Kodu Dersin Adı Yarıyıl Süresi(T+U) Kredisi AKTS Kredisi
ASP251 PASTANE ÜRÜNLERİ 3 4 2 4

AMAÇ VE İÇERİK

Amaç: Bu dersin amacı; çeşitli pastacılık tekniklerini kullanarak çeşitli pastane ürünlerini hazırlama yeterliklerini kazandırmaktır.
İçerik: Bu dersin içeriğinde; basit hamur ile börekler hazırlama, milföy hamuru ile yapılan ürünleri hazırlama, mayalı hamurdan yapılan ürünleri hazırlama, pişirilerek yapılan hamurdan ürün hazırlama, kek çeşitleri hazırlama, yaş pasta hazırlama, kurabiye hamurlarından ürünler hazırlama, sütlü tatlılar hazırlama, meyve tatlıları hazırlama, özel türk tatlıları hazırlama, dondurma ve sorbe çeşitleri hazırlama, uluslararası mutfaklardan tatlı çeşitleri hazırlama, tart, tartölet, pay ve kiş hazırlama, şekerleme ile süsleme, çikolata ile süsleme konuları işlenecektir.