TR EN

PİŞİRME YÖNTEMLERİ II DERS TANITIM VE UYGULAMA BİLGİLERİ

Kodu Dersin Adı Yarıyıl Süresi(T+U) Kredisi AKTS Kredisi
ASP160 PİŞİRME YÖNTEMLERİ II 2 4 2 7

AMAÇ VE İÇERİK

Amaç: Bu dersin amacı; uluslararası doğrama ve pişirme yöntemlerini kullanarak çeşitli yemekler hazırlama yeterliliklerini kazandırmaktır
İçerik: Dersin içeriğinde yer alan kahvaltılıklar, salatalar, peynir ve çeşitleri, temel pişirme teknikleri, hamur işleri, sakatatlar, köfteler, paneleme, tempura, tatlı çeşitleri ve gıda ürünlerinin özelliklerine göre sıcak/soğuk yiyeceklerin ve garnitürlerin hazırlanması konuları işlenecektir.