PİŞİRME YÖNTEMLERİ II DERS TANITIM VE UYGULAMA BİLGİLERİ
Kodu |
Dersin Adı |
Yarıyıl |
Süresi(T+U) |
Kredisi |
AKTS Kredisi |
ASP160 |
PİŞİRME YÖNTEMLERİ II |
2 |
4 |
2 |
7 |
HAFTALIK DERS KONULARI VE ÖNGÖRÜLEN HAZIRLIK ÇALIŞMALARI |
Hafta |
Ön Hazırlık |
Konular |
Yöntem |
1 |
- |
Kahvaltılıklar |
Anlatım, Uygulama |
2 |
Literatür araştırması |
Sulu Pişirme Yöntemleri |
Anlatım, Uygulama |
3 |
Literatür araştırması |
Buharda Pişirme Yöntemleri |
Anlatım, Uygulama |
4 |
Literatür araştırması |
Kuru ısı pişirme teknikleri |
Anlatım, Uygulama |
5 |
Literatür araştırması |
Salatalar |
Anlatım, Uygulama |
6 |
Literatür araştırması |
Reçeller, Turşular, Peynirler |
Anlatım, Uygulama |
7 |
Literatür araştırması |
Derin ve az yağda pişirme teknikleri |
Anlatım, Uygulama |
8 |
- |
ARA SINAV |
- |
9 |
Literatür araştırması |
Kağıtta ve tuzda pişirme teknikleri |
Anlatım, Uygulama |
10 |
Literatür araştırması |
Hamur işleri |
Anlatım, Uygulama |
11 |
Literatür araştırması |
Sakatatlar |
Anlatım, Uygulama |
12 |
Literatür araştırması |
Köfteler |
Anlatım, Uygulama |
13 |
Literatür araştırması |
Paneleme, Tempuralama |
Anlatım, Uygulama |
14 |
Literatür araştırması |
Sütlü tatlılar |
Anlatım, Uygulama |
15 |
Literatür araştırması |
Şerbetli tatlılar |
Anlatım, Uygulama |
16 |
- |
FİNAL |
- |
17 |
- |
FİNAL |
- |