PİŞİRME YÖNTEMLERİ II DERS TANITIM VE UYGULAMA BİLGİLERİ
| Kodu |
Dersin Adı |
Yarıyıl |
Süresi(T+U) |
Kredisi |
AKTS Kredisi |
| ASP160 |
PİŞİRME YÖNTEMLERİ II |
2 |
4 |
2 |
7 |
HAFTALIK DERS KONULARI VE ÖNGÖRÜLEN HAZIRLIK ÇALIŞMALARI |
| Hafta |
Ön Hazırlık |
Konular |
Yöntem |
| 1 |
- |
Kahvaltılıklar |
Anlatım, Uygulama |
| 2 |
Literatür araştırması |
Sulu Pişirme Yöntemleri |
Anlatım, Uygulama |
| 3 |
Literatür araştırması |
Buharda Pişirme Yöntemleri |
Anlatım, Uygulama |
| 4 |
Literatür araştırması |
Kuru ısı pişirme teknikleri |
Anlatım, Uygulama |
| 5 |
Literatür araştırması |
Salatalar |
Anlatım, Uygulama |
| 6 |
Literatür araştırması |
Reçeller, Turşular, Peynirler |
Anlatım, Uygulama |
| 7 |
Literatür araştırması |
Derin ve az yağda pişirme teknikleri |
Anlatım, Uygulama |
| 8 |
Literatür araştırması |
Kağıtta ve tuzda pişirme teknikleri |
Anlatım, Uygulama |
| 9 |
Literatür araştırması |
Hamur işleri |
Anlatım, Uygulama |
| 10 |
- |
ARA SINAV |
- |
| 11 |
Literatür araştırması |
Sakatatlar |
Anlatım, Uygulama |
| 12 |
Literatür araştırması |
Köfteler |
Anlatım, Uygulama |
| 13 |
Literatür araştırması |
Paneleme, Tempuralama |
Anlatım, Uygulama |
| 14 |
Literatür araştırması |
Sütlü tatlılar |
Anlatım, Uygulama |
| 15 |
Literatür araştırması |
Şerbetli tatlılar |
Anlatım, Uygulama |
| 16 |
- |
FİNAL |
- |
| 17 |
- |
FİNAL |
- |