| Kodu | Dersin Adı | Yarıyıl | Süresi(T+U) | Kredisi | AKTS Kredisi |
|---|---|---|---|---|---|
| ASP160 | PİŞİRME YÖNTEMLERİ II | 2 | 4 | 2 | 7 |
DERSİN ÖĞRENME ÇIKTILARI (Öğrenciler, bu dersi başarı ile tamamladıklarında aşağıda belirtilen bilgi, beceri ve/veya yetkinlikleri gösterirler.) |
|---|
| Gril (Izgara) pişen yemekleri hazırlar. |
| Steaming (Buharda) pişen yemekleri hazırlar. |
| Ürünleri yağda pişirme işlemini yapar. |
| Poaching (80-90 derecede ısınmış suda pişirme) yemekleri hazırlar. |
| Braising pişen et yemeklerini hazırlar. |
| Füme( dumanda) pişen yemekleri hazırlar. |
| Gratinating pişen ürünleri hazırlar. |
| Roti (büyük parça etleri çevirerek pişirmek) pişen yemekleri hazırlar. |