Kodu | Dersin Adı | Yarıyıl | Süresi(T+U) | Kredisi | AKTS Kredisi |
---|---|---|---|---|---|
ASP160 | PİŞİRME YÖNTEMLERİ II | 2 | 4 | 2 | 7 |
DERSİN ÖĞRENME ÇIKTILARI (Öğrenciler, bu dersi başarı ile tamamladıklarında aşağıda belirtilen bilgi, beceri ve/veya yetkinlikleri gösterirler.) |
---|
Gril (Izgara) pişen yemekleri hazırlar. |
Steaming (Buharda) pişen yemekleri hazırlar. |
Ürünleri yağda pişirme işlemini yapar. |
Poaching (80-90 derecede ısınmış suda pişirme) yemekleri hazırlar. |
Braising pişen et yemeklerini hazırlar. |
Füme( dumanda) pişen yemekleri hazırlar. |
Gratinating pişen ürünleri hazırlar. |
Roti (büyük parça etleri çevirerek pişirmek) pişen yemekleri hazırlar. |