TR EN

OTEL VE RESTORANTLARDA YİYECEK İÇECEK YÖNETİMİ DERS TANITIM VE UYGULAMA BİLGİLERİ

Kodu Dersin Adı Yarıyıl Süresi(T+U) Kredisi AKTS Kredisi
ASP218 OTEL VE RESTORANTLARDA YİYECEK İÇECEK YÖNETİMİ 3 2 2 5

AMAÇ VE İÇERİK

Amaç: Bu dersin amacı; yiyecek içecek işletmelerine ara ve üst düzey elemanlar yetiştirilmesidir.
İçerik: Bu dersin içeriğinde; yiyecek içecek işletmeleri tanımı, yiyecek içecek işletmelerinin sınıflandırılması, yiyecek içecek işletmeleri yönetim şeması, yiyecek içecek işletmelerinde organizasyon yönetim süreci, yiyecek içecek üretim planlaması, gıda güvenliği, hijyen, sanitasyon, satın alma, tesellüm, depolama, menü planlama, menü kartları hazırlama, yiyecek içecek servis edilecek alanların hazırlanması, yiyecek içecek hizmetlerini pazarlama, yiyecek ve içeceklerin servisi, maliyet kontrol, satış sonrası analizler konuları işlenecektir.