TR EN

OTEL VE RESTORANTLARDA YİYECEK İÇECEK YÖNETİMİ DERS TANITIM VE UYGULAMA BİLGİLERİ

Kodu Dersin Adı Yarıyıl Süresi(T+U) Kredisi AKTS Kredisi
ASP218 OTEL VE RESTORANTLARDA YİYECEK İÇECEK YÖNETİMİ 3 2 2 5

HAFTALIK DERS KONULARI VE ÖNGÖRÜLEN HAZIRLIK ÇALIŞMALARI

Hafta Ön Hazırlık Konular Yöntem
1 - Yiyecek içecek işletmeleri tanımı Anlatım
2 Literatür araştırması Yiyecek içecek işletmelerinin sınıflandırılması Anlatım
3 Literatür araştırması Yiyecek içecek işletmeleri yönetim şeması Anlatım
4 Literatür araştırması Yiyecek içecek işletmelerinde organizasyon yönetim süreci Anlatım
5 Literatür araştırması Yiyecek içecek üretim planlaması Anlatım
6 Literatür araştırması Gıda güvenliği, hijyen, sanitasyon Anlatım
7 Literatür araştırması Satın alma, tesellüm, depolama Anlatım
8 - ARA SINAV -
9 Literatür araştırması Menü planlama Anlatım
10 Literatür araştırması Menü kartları hazırlama Anlatım
11 Literatür araştırması Yiyecek içecek servis edilecek alanların hazırlanması Anlatım
12 Literatür araştırması Yiyecek içecek hizmetlerini pazarlama Anlatım
13 Literatür araştırması Yiyecek ve içeceklerin servisi Anlatım
14 Literatür araştırması Maliyet kontrol Anlatım
15 Literatür araştırması Satış sonrası analizler Anlatım
16 - FİNAL -
17 - FİNAL -