TR EN

MENÜ PLANLAMA DERS TANITIM VE UYGULAMA BİLGİLERİ

Kodu Dersin Adı Yarıyıl Süresi(T+U) Kredisi AKTS Kredisi
BEY455 MENÜ PLANLAMA 7 3 3 6

AMAÇ VE İÇERİK

Amaç: Farklı yaş, cinsiyet ve sağlık durumlarına sahip bireylerin beslenme gereksinimlerini göz önünde bulundurarak, çeşitli kurumlar ve organizasyonlar için uygun menüler planlama ve değerlendirmeye ilişkin bilgi, beceri ve tutumların kazandırılması amaçlanmaktadır.
İçerik: Kurumsal yemek hizmetlerinin temelleri, menü planlamanın ilkeleri, menü türleri ve belirli gruplar için menü planlama yönergeleri, okul öncesi ve okul çağı öğrencileri için menü planlama, işyerleri ve işçiler için menü planlama, huzurevleri için menü planlama, çocuk hastaneleri için menü planlama, yetişkin hastaneleri için menü planlama, cezaevleri için menü planlama, özel gün ve organizasyonlar için menü planlama.