Kurumsal yemek hizmetlerinin temel ilkelerini tanımlar ve bu hizmetlerin işleyiş süreçlerini açıklar. |
Menü planlamanın temel ilkelerini açıklar ve menü geliştirme sürecinde bu ilkeleri kullanır. |
Farklı gruplar için beslenme gereksinimlerini dikkate alarak uygun menü düzenler. |
İşyerleri ve işçiler için uygun menü planlama süreçlerini açıklar ve örnek menüler hazırlar. |
Huzurevlerinde kalan bireylerin beslenme gereksinimlerine uygun menü planları hazırlar. |
Okul öncesi ve okul çağı öğrencilerinin beslenme gereksinimlerini dikkate alarak menü düzenler. |
Yaş, cinsiyet ve sağlık durumu gibi faktörleri göz önünde bulundurarak beslenme gereksinimlerini hesaplar. |
Çeşitli kurumlar için beslenme gereksinimlerine uygun örnek menüler düzenler. |
Menü türlerini (günlük, haftalık, özel gün menüleri vb.) karşılaştırır. |
Menülerin planlanmasında dikkate alınması gereken hususları takip eder. |
Özel gün ve organizasyonlar için menü planlama ilkelerini açıklar ve bu etkinlikler için uygun menü önerileri paylaşır. |