TR EN

MENÜ PLANLAMA DERS TANITIM VE UYGULAMA BİLGİLERİ

Kodu Dersin Adı Yarıyıl Süresi(T+U) Kredisi AKTS Kredisi
BEY455 MENÜ PLANLAMA 7 3 3 6

DERSİN ÖĞRENME ÇIKTILARI (Öğrenciler, bu dersi başarı ile tamamladıklarında aşağıda belirtilen bilgi, beceri ve/veya yetkinlikleri gösterirler.)

Kurumsal yemek hizmetlerinin temel ilkelerini tanımlar ve bu hizmetlerin işleyiş süreçlerini açıklar.
Menü planlamanın temel ilkelerini açıklar ve menü geliştirme sürecinde bu ilkeleri kullanır.
Farklı gruplar için beslenme gereksinimlerini dikkate alarak uygun menü düzenler.
İşyerleri ve işçiler için uygun menü planlama süreçlerini açıklar ve örnek menüler hazırlar.
Huzurevlerinde kalan bireylerin beslenme gereksinimlerine uygun menü planları hazırlar.
Okul öncesi ve okul çağı öğrencilerinin beslenme gereksinimlerini dikkate alarak menü düzenler.
Yaş, cinsiyet ve sağlık durumu gibi faktörleri göz önünde bulundurarak beslenme gereksinimlerini hesaplar.
Çeşitli kurumlar için beslenme gereksinimlerine uygun örnek menüler düzenler.
Menü türlerini (günlük, haftalık, özel gün menüleri vb.) karşılaştırır.
Menülerin planlanmasında dikkate alınması gereken hususları takip eder.
Özel gün ve organizasyonlar için menü planlama ilkelerini açıklar ve bu etkinlikler için uygun menü önerileri paylaşır.