TR EN

MUTFAK UYGULAMALARI I DERS TANITIM VE UYGULAMA BİLGİLERİ

Kodu Dersin Adı Yarıyıl Süresi(T+U) Kredisi AKTS Kredisi
GMS211 MUTFAK UYGULAMALARI I 3 6 3 8

HAFTALIK DERS KONULARI VE ÖNGÖRÜLEN HAZIRLIK ÇALIŞMALARI

Hafta Ön Hazırlık Konular Yöntem
1 Kitap Okuma Temel sos yapımları, özellikleri ve kullanım şekilleri, mutfak uygulaması Uygulama, Anlatım
2 Kitap Okuma Temel soslardan türeyen soslar ve özellikleri, mutfak uygulaması Uygulama, Anlatım
3 Kitap Okuma Temel soslardan türeyen soslar ve özellikleri, mutfak uygulaması Uygulama, Anlatım
4 Reçete Okuma Balık ve Balık Ürünleri Terminolojisi, mutfak uygulaması Uygulama, Anlatım
5 Literatür Araştırması Temel çorba yapımları ve özellikleri, mutfak uygulaması Uygulama, Anlatım
6 Literatür Araştırması Bitkisel ve hayvansal yağların özellikleri, mutfaktaki kullanım alanları ve işlenmesi, mutfak uygulaması Uygulama, Anlatım
7 Reçete Okuma Bitkisel ve hayvansal yağların özellikleri, mutfaktaki kullanım alanları ve işlenmesi, mutfak uygulaması Uygulama, Anlatım
8 - ARA SINAV -
9 Kitap Okuma Bitkisel ve hayvansal yağların özellikleri, mutfaktaki kullanım alanları ve işlenmesi, mutfak uygulaması Uygulama, Anlatım
10 Kitap Okuma Süt ve süt ürünleri, mutfak uygulaması Uygulama, Anlatım
11 Kitap Okuma Yumurtanın özellikleri, pişirme teknikleri ve mutfaktaki kullanım alanları, mutfak uygulaması Uygulama, Anlatım
12 Reçete Okuma Kanatlı kümes hayvanlarının yapısı - işlenmesi - pişirilmesi, mutfak uygulaması Uygulama, Anlatım
13 Reçete Okuma Balıkların yapısı - işlenmesi - pişirilmesi, mutfak uygulaması Uygulama, Anlatım
14 Reçete Okuma Kabuklu deniz ürünlerinin yapısı işlenmesi ve pişirilmesi , mutfak uygulaması Uygulama, Anlatım
15 Kitap okuma Ders Tekrarı Uygulama, Anlatım
16 - FİNAL -
17 - FİNAL -