1 |
- |
Dersin işleyiş planı, amacı ve içeriğinin açıklanması, gıda bilimine giriş, su aktivitesi, pH |
Anlatım, Tartışma, Beyin Fırtınası |
2 |
Makale okuma |
et teknolojisi, Türkiye’de hayvancılık sektörü, etlerin kalite özellikleri, beyin fırtınası, Kasın ete dönüşmesi, fermente et ürünleri, emülsifiye et ürünleri, pastırma üretim teknolojisi, uygulama |
Anlatım, Tartışma, Uygulama |
3 |
Makale okuma |
Et ve et ürünlerinde kullanılan ingrediyenler ve katkı maddeleri, et işletmelerinde hijyen ve sanitasyon uygulaması, et endüstrisi atıkları, et ve sağlık ilişkisi, uygulama |
Anlatım, Soru-Cevap, Tartışma, Grup Çalışması, Uygulama |
4 |
Makale okuma |
Süt ve süt ürünleri teknolojisi, sütün bileşiminde yer alan maddeler, sütün fiziko-kimyasal özellikleri, sütteki mikroorganizmalar, uygulama |
Anlatım, Soru-Cevap, Tartışma, Grup Çalışması, Uygulama |
5 |
Literatür araştırması |
Süt ürünleri, peynir, tereyağı, kefir, yoğurt, kaymak, dondurma üretimi, süt ve süt ürünlerinin sağlık açısından önemi, uygulama |
Anlatım, Soru-Cevap, Tartışma, Grup Çalışması, Uygulama |
6 |
Literatür araştırması, grup çalışması |
Meyve ve sebze işleme teknolojisi, meyve -sebzelerin temel bileşimleri, salça ve ketçap üretimi, uygulama |
Anlatım, Soru-Cevap, Tartışma, Grup Çalışması, Uygulama |
7 |
Literatür araştırması |
Reçel, marmelat ve jöle üretimi, konserve üretimi, meyve suyu üretimi, meyve ve sebzelerin sağlık açısından önemi |
Anlatım, Soru-Cevap, Grup Çalışması, Uygulama |
8 |
- |
ARA SINAV |
- |
9 |
Literatür araştırması |
Tarladan sofraya gıda güvenliği, vize hazırlık çaışmaları, uygulama |
Anlatım, Soru-Cevap, Uygulama |
10 |
Literatür araştırması |
Vize sorularının açıklanarak çözülmesi, yağ teknolojisi, yağların yapısı, yağların bozulması, yağ ürünleri, uygulama |
Anlatım, Tartışma, Grup Çalışmaları, Video İzleme, Uygulama |
11 |
Literatür araştırması |
Tahıl teknolojisi, buğdayın yapısı, kimyasal bileşimi, tahıl ürünlerinde kullanılan bileşenler, ekmek üretim teknolojisi, bisküvi üretim teknolojisi, uygulama |
Anlatım, Tartışma, Grup Çalışmaları, Video İzleme, Uygulama |
12 |
Literatür araştırması |
Kek üretim teknolojisi, makarna üretim teknolojisi, mayalı fırıncılık ürünleri, milföy hamuru, uygulama |
Anlatım, Tartışma, Grup Çalışmaları, Video İzleme, Uygulama |
13 |
Literatür araştırması, proje sunumu hazırlama |
Fermantasyon teknolojisi, sirke teknolojisi, sofralık zeytin teknolojisi, turşu üretim teknolojisi, boza teknolojisi, uygulama |
Anlatım, Tartışma, Grup Çalışmaları, Video İzleme, Uygulama |
14 |
Literatür araştırması, proje sunumu hazırlama |
Gıda katkı maddeleri, uygulama |
Anlatım, Soru-Cevap, Tartışma, Grup Çalışmaları, Uygulama |
15 |
Literatür araştırması, proje sunumu hazırlama |
Proje sunumları, final hazırlık çalışmaları |
Proje sunumları, Tadım |
16 |
- |
FİNAL |
- |
17 |
- |
FİNAL |
- |