TR EN

MİKSOLOJİ DERS TANITIM VE UYGULAMA BİLGİLERİ

Kodu Dersin Adı Yarıyıl Süresi(T+U) Kredisi AKTS Kredisi
GMS102 MİKSOLOJİ 2 4 2 5

HAFTALIK DERS KONULARI VE ÖNGÖRÜLEN HAZIRLIK ÇALIŞMALARI

Hafta Ön Hazırlık Konular Yöntem
1 - Dersin işleyiş planı, amacı ve içeriğinin açıklanması, temel kavramlar, yiyecek içecek işletmeleri için içeceklerin önemi Anlatım, Soru-Cevap, Tartışma
2 Literatür Araştırması İçeceklerin sınıflandırılması Anlatım, Soru-Cevap, Tartışma
3 Kitap Okuma Alkolsüz İçecekler Anlatım, Soru-Cevap, Tartışma
4 Makale Okuma Alkol ve içki üretim yöntemleri, Bira üretimi ve yiyecek uyumu Anlatım, Soru-Cevap, Tartışma, Grup Çalışması
5 Belgesel İzleme Likörler, Şarap üretimi ve yiyecek uyumu Saha Çalışması (Üretim Yeri/İşletme Ziyareti)
6 Literatür Araştırması Viski ve Rakı üretimi ve yiyecek uyumu Anlatım, Soru-Cevap, Tartışma
7 Kitap Okuma Gıda üretiminde kullanılan alkollü ve alkolsüz içecekler Anlatım, Soru-Cevap, Tartışma, Grup Çalışması
8 - ARA SINAV -
9 Kitap Okuma Araştırma ödevlerinin sunumu, Ders tekrarı Anlatım, Soru-Cevap, Tartışma
10 Literatür Araştırması İçeceklerin duyusal değerlendirilmesi Anlatım, Soru-Cevap, Tartışma, Grup Çalışması
11 Kitap Okuma Yemeklerde içecek tüketimi Anlatım, Soru-Cevap, Tartışma, Grup Çalışması
12 Literatür Araştırması Farklı kültürlerde içecek çeşitleri, Uluslararası kokteyller Anlatım, Soru-Cevap, Tartışma, Grup Çalışması
13 Dergi Okuma Moleküler Miksoloji Anlatım, Soru-Cevap, Tartışma, Grup Çalışması
14 Kitap Okuma İçecek Sunum Teknikleri Anlatım, Soru-Cevap, Tartışma, Grup Çalışması
15 Kitap Okuma Araştırma ödevlerinin sunumu, Ders Tekrarı Anlatım, Soru-Cevap, Tartışma
16 - FİNAL -
17 - FİNAL -