TR EN

GIDA MİKROBİYOLOJİSİ DERS TANITIM VE UYGULAMA BİLGİLERİ

Kodu Dersin Adı Yarıyıl Süresi(T+U) Kredisi AKTS Kredisi
GDP152 GIDA MİKROBİYOLOJİSİ 2 4 2 6

HAFTALIK DERS KONULARI VE ÖNGÖRÜLEN HAZIRLIK ÇALIŞMALARI

Hafta Ön Hazırlık Konular Yöntem
1 Literatür Taraması Gıda ve Mikroorganizmalar Anlatım, Soru-Cevap, Uygulama
2 Literatür Taraması Gıda Mikrobiyolojisi Tarihçe ve Gıda Mikrobiyolojisinde Gelişmeler Anlatım, Soru-Cevap, Uygulama
3 Literatür Taraması Gıdalarda Bulunan Mikroorganizmaların Kaynakları Anlatım, Soru-Cevap, Uygulama
4 Literatür Taraması Gıdalarda Bulunan Bakteriler-1 Anlatım, Soru-Cevap, Uygulama
5 Literatür Taraması Gıdalarda Bulunan Bakteriler-2 Anlatım, Soru-Cevap, Uygulama
6 Literatür Taraması Gıdalarda Bulunabilecek Küfler Anlatım, Soru-Cevap, Uygulama
7 Literatür Taraması Gıdalarda Bulunabilecek Mayalar Anlatım, Soru-Cevap, Uygulama
8 - ARA SINAV -
9 Literatür Taraması Gıdalarda Mikroorganizma Gelişmesini Etkileyen Faktörler Anlatım, Soru-Cevap, Uygulama
10 Literatür Taraması Gıdalarda İndikatör ve Patojen Mikroorganizmalar Anlatım, Soru-Cevap, Uygulama
11 Literatür Taraması Gıda Kaynaklı Mikrobiyal Hastalıklar Anlatım, Soru-Cevap, Uygulama
12 Literatür Taraması Gıda Fermantasyonu Fermantasyon Mikroorganizmaları Anlatım, Soru-Cevap, Uygulama
13 Literatür Taraması Probiyotik ve Prebiyotikler Anlatım, Soru-Cevap, Uygulama
14 Literatür Taraması Gıda Muhafaza Yöntemleri Anlatım, Soru-Cevap, Uygulama
15 Literatür Taraması Gıda Mikrobiyolojisinde Analiz Metodları Anlatım, Soru-Cevap, Uygulama
16 - FİNAL -
17 - FİNAL -