GIDA MİKROBİYOLOJİSİ DERS TANITIM VE UYGULAMA BİLGİLERİ
Kodu |
Dersin Adı |
Yarıyıl |
Süresi(T+U) |
Kredisi |
AKTS Kredisi |
GDP152 |
GIDA MİKROBİYOLOJİSİ |
2 |
4 |
2 |
6 |
DERSİN ÖĞRENME ÇIKTILARI (Öğrenciler, bu dersi başarı ile tamamladıklarında aşağıda belirtilen bilgi, beceri ve/veya yetkinlikleri gösterirler.) |
Mikroorganizmalar hakkında genel bilgi sahibi olur. |
Bakterileri tanımlayabilir ve sınıflandırmayı öğrenir. |
Gram boyama hakkında bilgi sahibi olur. |
Küfler ve mayaları tanır, özellikleri hakkında bilgi sahibi olur. |
Mikroorganizmaların üreme şeklini öğrenir. |