TR EN

GASTRONOMİ TARİHİ VE KÜLTÜRÜ DERS TANITIM VE UYGULAMA BİLGİLERİ

Kodu Dersin Adı Yarıyıl Süresi(T+U) Kredisi AKTS Kredisi
ASP151 GASTRONOMİ TARİHİ VE KÜLTÜRÜ 3 2 2 3

HAFTALIK DERS KONULARI VE ÖNGÖRÜLEN HAZIRLIK ÇALIŞMALARI

Hafta Ön Hazırlık Konular Yöntem
1 - Ders tanıtımı ve tarihsel süreç Anlatım, soru cevap
2 Literatür araştırması İnsanın tarih öncesi dönemlerde beslenmesi ve Anadolu mutfağının kökenleri Anlatım, soru cevap
3 Literatür araştırması Mezopotamya, Antik Yunan, Mısır ve Uzak Doğu mutfakları Anlatım, soru cevap
4 Literatür araştırması Orta Çağ Avrupa mutfağı ve Fransız mutfağının özellikleri Anlatım, soru cevap
5 Literatür araştırması Endüstri Devrimi’nin mutfaklar üzerindeki etkisi ve gastronomideki yeni akımlar Anlatım, soru cevap
6 Literatür araştırması Amerika'nın keşfi ve yeni gıdalar Anlatım, soru cevap
7 Literatür araştırması Selçuklu mutfağı Anlatım, soru cevap
8 - ARA SINAV -
9 Literatür araştırması Osmanlı mutfağı I Anlatım, soru cevap
10 Literatür araştırması Osmanlı mutfağı II Anlatım, soru cevap
11 Literatür araştırması Türk mutfağı I Anlatım, soru cevap
12 Literatür araştırması Türk mutfağı II Anlatım, soru cevap
13 Literatür araştırması Füzyon mutfağı Anlatım, soru cevap
14 Literatür araştırması Moleküler mutfak akımı Anlatım, soru cevap
15 Literatür araştırması Fast food ve slow food Anlatım, soru cevap
16 - FİNAL -
17 - FİNAL -