GASTRONOMİYE GİRİŞ DERS TANITIM VE UYGULAMA BİLGİLERİ
| Kodu |
Dersin Adı |
Yarıyıl |
Süresi(T+U) |
Kredisi |
AKTS Kredisi |
| ASP157 |
GASTRONOMİYE GİRİŞ |
1 |
2 |
2 |
5 |
DERSİN ÖĞRENME ÇIKTILARI (Öğrenciler, bu dersi başarı ile tamamladıklarında aşağıda belirtilen bilgi, beceri ve/veya yetkinlikleri gösterirler.) |
| Gastronomi ve gastronomi ile ilgili terimleri tanımlar. |
| Tarihsel açıdan gastronomiyi ve gastronomik kültürleri tanımlar. |
| Temel mutfak ekipman ve aletlerini tanımlar. |
| Mutfaktaki temel hijyen prensiplerini açıklar. |
| Mutfak akımlarını listeler. |
| Mutfaktaki iş akışını bilir. |