GASTRONOMİYE GİRİŞ DERS TANITIM VE UYGULAMA BİLGİLERİ
Kodu |
Dersin Adı |
Yarıyıl |
Süresi(T+U) |
Kredisi |
AKTS Kredisi |
ASP157 |
GASTRONOMİYE GİRİŞ |
1 |
2 |
2 |
5 |
DERSİN ÖĞRENME ÇIKTILARI (Öğrenciler, bu dersi başarı ile tamamladıklarında aşağıda belirtilen bilgi, beceri ve/veya yetkinlikleri gösterirler.) |
Gastronomi ve gastronomi ile ilgili terimleri tanımlar. |
Tarihsel açıdan gastronomiyi ve gastronomik kültürleri tanımlar. |
Temel mutfak ekipman ve aletlerini tanımlar. |
Mutfaktaki temel hijyen prensiplerini açıklar. |
Mutfak akımlarını listeler. |
Mutfaktaki iş akışını bilir. |