TR EN

YEMEK VE KÜLTÜREL ANTROPOLOJİ DERS TANITIM VE UYGULAMA BİLGİLERİ

Kodu Dersin Adı Yarıyıl Süresi(T+U) Kredisi AKTS Kredisi
GSY426 YEMEK VE KÜLTÜREL ANTROPOLOJİ 5 3 3 5

HAFTALIK DERS KONULARI VE ÖNGÖRÜLEN HAZIRLIK ÇALIŞMALARI

Hafta Ön Hazırlık Konular Yöntem
1 Kitap okuma Kültür Kavramı Ders anlatım
2 Literatür taraması Yemek ve yemeğin kültürel açıdan önemi Anadolu yemekleri-Hititler Ders anlatım
3 Literatür taraması Anadolu’nun en eski yemekleri Frigler Ders anlatım
4 Literatür taraması Antik Yunan yemek kültürü Ders anlatım
5 Literatür taraması Antik Mısır yemek kültürü Ders anlatım
6 Literatür taraması Antik Roma yemek kültürü Ders anlatım
7 Literatür taraması Aztek ve İnkalar yemek kültürü Ders anlatım
8 - ARA SINAV -
9 Literatür taraması Latin Amerika ve Meksika yemek kültürü Ders anlatım
10 Literatür taraması Arap yemek kültürü Ders anlatım
11 Literatür taraması Orta Asya yemek kültürü Ders anlatım
12 Literatür taraması Girit yemek kültürü Ders anlatım
13 Literatür taraması İbrani (Musevi) yemek kültürü Ders anlatım
14 Literatür taraması Slow-Food akımı Ders anlatım
15 - Dönem değerlendirmesi Ders anlatım
16 - FİNAL -
17 - FİNAL -