YEMEK VE KÜLTÜREL ANTROPOLOJİ DERS TANITIM VE UYGULAMA BİLGİLERİ
| Kodu |
Dersin Adı |
Yarıyıl |
Süresi(T+U) |
Kredisi |
AKTS Kredisi |
| GSY426 |
YEMEK VE KÜLTÜREL ANTROPOLOJİ |
5 |
3 |
3 |
5 |
DERSİN ÖĞRENME ÇIKTILARI (Öğrenciler, bu dersi başarı ile tamamladıklarında aşağıda belirtilen bilgi, beceri ve/veya yetkinlikleri gösterirler.) |
| Kültür kavramını değerlendirir. |
| Öğrenci farklı kültürlerin tarihsel gelişimini analiz eder. |
| Yemek kültürlerini karşılaştırıp tartışır. |
| Toplumların yemek kültürleri açısından birbirleriyle olan etkileşimlerini tahmin eder. |
| Toplumların yemek kültürlerindeki farklılıkların sebeplerini destekleyerek savunur. |