TR EN

CREATIVITY AND INNOVATION IN CULINARY DERS TANITIM VE UYGULAMA BİLGİLERİ

Kodu Dersin Adı Yarıyıl Süresi(T+U) Kredisi AKTS Kredisi
GAS424 CREATIVITY AND INNOVATION IN CULINARY 8 3 3 8

HAFTALIK DERS KONULARI VE ÖNGÖRÜLEN HAZIRLIK ÇALIŞMALARI

Hafta Ön Hazırlık Konular Yöntem
1 - Dersin işleyiş planı, amacı ve içeriğinin açıklanması, ürün ve servis inovasyonu kavramına giriş Anlatım, Tartışma
2 Makale okuma Yeni ürün geliştirmenin gerekliliği, müşteri ihtiyaçlarının tanımı ve ortaya koyulması, konsept yaratma Anlatım, Tartışma
3 Makale okuma Ekonomik açıdan ürün geliştirme, yaratıcılık ve takım çalışması Anlatım, Soru-Cevap, Tartışma, Grup Çalışması
4 Makale okuma İnovasyon ve yaratıcılığın yeni ürün geliştirmede önemi, yaratıcılık araçları, Anlatım, Soru-Cevap, Tartışma, Grup Çalışması
5 Literatür araştırması Ürün ve servis tasarımı, prototip ürün Anlatım, Soru-Cevap, Tartışma, Grup Çalışması
6 Literatür araştırması, Ödev sunumu hazırlama, Ürün geliştirme Ürün geliştirmede pazar araştırması Anlatım, Soru-Cevap, Tartışma, Grup Çalışması
7 Literatür araştırması, Ödev sunumu hazırlama, Ürün geliştirme Ürün geliştirme ve tutundurma faaliyetleri Anlatım, Soru-Cevap, Tartışma, Örnek Olay Analizi
8 - ARA SINAV -
9 Literatür araştırması, Ödev sunumu hazırlama, Ürün geliştirme Büyük firmalarda yeni ürün geliştirme ve organizasyonel faktörler Ödev sunumları, Anlatım, Tartışma
10 Literatür araştırması Yeni ürün geliştirme sürecinin yönetimi Anlatım, Tartışma Grup Çalışmaları, Video İzleme
11 Ürün geliştirme Yeni gıda ürünü geliştirme, pazarlama ve yerleştirme için stratejiler Anlatım, Soru-Cevap, Tartışma Grup Çalışmaları
12 Ürün geliştirme Tüketici yaklaşımları, gıda ambalaj tasarımı, kültürlerarası çalışmalar Anlatım, Soru-Cevap, Tartışma Grup Çalışmaları
13 Ürün geliştirme, Ödev sunumu hazırlama Geliştirilen yeni ürünlerin değerlendirilmesi-Grup sunumları Ödev sunumları, Anlatım, Tartışma
14 Ürün geliştirme, Ödev sunumu hazırlama Geliştirilen yeni ürünlerin uygulanması-Grup sunumları Ödev sunumları, Anlatım, Tartışma
15 Ürün geliştirme, Ödev sunumu hazırlama Tüketici algısı oluşturma ve yönetme Anlatım, Soru-Cevap, Tartışma
16 - FİNAL -
17 - FİNAL -