HOT AND COLD DESSERTS DERS TANITIM VE UYGULAMA BİLGİLERİ
Kodu |
Dersin Adı |
Yarıyıl |
Süresi(T+U) |
Kredisi |
AKTS Kredisi |
GAS428 |
HOT AND COLD DESSERTS |
5 |
4 |
2 |
5 |
HAFTALIK DERS KONULARI VE ÖNGÖRÜLEN HAZIRLIK ÇALIŞMALARI |
Hafta |
Ön Hazırlık |
Konular |
Yöntem |
1 |
Literatür taraması |
Pastanelerde iş akışı |
Uygulama |
2 |
Literatür taraması |
Özel gün pastaları |
Uygulama |
3 |
Literatür taraması |
Çikolatanın tatlı ve pastalarda kullanımı |
Uygulama |
4 |
Öğrenci ödev hazırlama |
Dolgu çikolata yapımı |
Uygulama |
5 |
Literatür taraması |
Taret-tartolet ve paylar |
Uygulama |
6 |
Öğrenci ödev hazırlama |
Macaron yapımı |
Uygulama |
7 |
Literatür taraması |
Hamur tatlıları |
Uygulama |
8 |
- |
ARA SINAV |
- |
9 |
Öğrenci ödev hazırlama |
Şerbetli tatlılar |
Uygulama |
10 |
Literatür taraması |
Baklavalar |
Uygulama |
11 |
Literatür taraması |
Yeni tatlı çeşitleri tasarlama |
Uygulama |
12 |
Literatür taraması |
Sütlü tatlılar |
Uygulama |
13 |
Öğrenci ödev hazırlama |
Şekerlemeler |
Uygulama |
14 |
Literatür taraması |
Tatlı dekorlar, süslemeleri |
Uygulama |
15 |
Literatür taraması |
Dünya mutfaklarından tatlılar |
Uygulama |
16 |
- |
FİNAL |
- |
17 |
- |
FİNAL |
- |