1 |
Kaynak incelemesi, Ders Açıklaması |
Yiyecek ve İçecek Sektörünün Kökeni ve Büyümesi, Yiyecek ve İçecek Sektörünün Özellikleri, Yiyecek ve İçecek İşletmelerinin Sınıflandırılması ve Gıda Hizmet Endüstrisi |
Anlatım, Görsel sunum |
2 |
Makale okuma, Vaka çalışması incelemesi |
Hizmetin Tanımı ve Önemi, Yiyecek ve İçecek Servis Departmanının Hiyerarşisi, Çalışanların Görev ve Sorumlulukları, Yiyecek ve İçecek Servis Yöntemleri |
Anlatım, Vaka çalışması analizi, Soru-cevap |
3 |
Görsel analiz |
Yiyecek ve İçecek Servis Alanlarında İç Mekan Tasarımı ve Misafir Güvenliği |
Görsel materyal incelemesi, Sınıf tartışması |
4 |
Literatür taraması |
Yiyecek Servis Araçları ve Ekipmanları |
Ders anlatımı, Uygulamalı gösterim, Sınıf içi uygulama |
5 |
Kitap Okuma, Saha Gözlemi |
İçecek Servis Araçları ve Ekipmanları |
Anlatım, Uygulamalı Gösterim, Sınıf İçi Uygulama |
6 |
Kitap Okuma, Saha Gözlemi |
Masa Servis Araçları ve Ekipmanları |
Anlatım, Uygulamalı Gösterim, Sınıf İçi Uygulama |
7 |
Tekrar, Grup Tartışması Hazırlığı |
Genel Tekrar |
Genel Değerlendirme, Örnek Sınav Soruları, Grup Çalışması |
8 |
Görsel analiz |
Servis Aşamaları I |
Sunum, Anlatım, Grup çalışması |
9 |
Grup tartışması hazırlığı, Sunum taslağı |
Servis Aşamaları II |
Sunum, Anlatım, Grup çalışması |
10 |
- |
ARA SINAV |
- |
11 |
Örnek olay araştırması |
Servis için Hazırlık, Mise en place |
Sunum, Vaka çalışmaları |
12 |
Sunum taslağı |
Menü Bilgisi |
Sunum, Örnek menü incelemesi |
13 |
Örnek olay araştırması |
Ziyafet Etkinlikleri |
Anlatım, Vaka çalışması |
14 |
Örnek olay hazırlığı |
Yiyecek ve İçecek Hizmet Hususları ve Ders Tekrarı |
Tartışma, Soru-cevap, Grup değerlendirmesi |
15 |
Revizyon |
Genel Tekrar |
Genel değerlendirme, Örnek sınav soruları, Grup çalışması |
16 |
- |
FİNAL |
- |
17 |
- |
FİNAL |
- |