TR EN

FOOD AND BEVERAGE SERVICE TECHNIQUES DERS TANITIM VE UYGULAMA BİLGİLERİ

Kodu Dersin Adı Yarıyıl Süresi(T+U) Kredisi AKTS Kredisi
GAS257 FOOD AND BEVERAGE SERVICE TECHNIQUES 3 3 3 6

HAFTALIK DERS KONULARI VE ÖNGÖRÜLEN HAZIRLIK ÇALIŞMALARI

Hafta Ön Hazırlık Konular Yöntem
1 Kaynak incelemesi, Ders Açıklaması Yiyecek ve İçecek Sektörünün Kökeni ve Büyümesi, Yiyecek ve İçecek Sektörünün Özellikleri, Yiyecek ve İçecek İşletmelerinin Sınıflandırılması ve Gıda Hizmet Endüstrisi Anlatım, Görsel sunum
2 Makale okuma, Vaka çalışması incelemesi Hizmetin Tanımı ve Önemi, Yiyecek ve İçecek Servis Departmanının Hiyerarşisi, Çalışanların Görev ve Sorumlulukları, Yiyecek ve İçecek Servis Yöntemleri Anlatım, Vaka çalışması analizi, Soru-cevap
3 Görsel analiz Yiyecek ve İçecek Servis Alanlarında İç Mekan Tasarımı ve Misafir Güvenliği Görsel materyal incelemesi, Sınıf tartışması
4 Literatür taraması Yiyecek Servis Araçları ve Ekipmanları Ders anlatımı, Uygulamalı gösterim, Sınıf içi uygulama
5 Kitap Okuma, Saha Gözlemi İçecek Servis Araçları ve Ekipmanları Anlatım, Uygulamalı Gösterim, Sınıf İçi Uygulama
6 Kitap Okuma, Saha Gözlemi Masa Servis Araçları ve Ekipmanları Anlatım, Uygulamalı Gösterim, Sınıf İçi Uygulama
7 Tekrar, Grup Tartışması Hazırlığı Genel Tekrar Genel Değerlendirme, Örnek Sınav Soruları, Grup Çalışması
8 Görsel analiz Servis Aşamaları I Sunum, Anlatım, Grup çalışması
9 Grup tartışması hazırlığı, Sunum taslağı Servis Aşamaları II Sunum, Anlatım, Grup çalışması
10 - ARA SINAV -
11 Örnek olay araştırması Servis için Hazırlık, Mise en place Sunum, Vaka çalışmaları
12 Sunum taslağı Menü Bilgisi Sunum, Örnek menü incelemesi
13 Örnek olay araştırması Ziyafet Etkinlikleri Anlatım, Vaka çalışması
14 Örnek olay hazırlığı Yiyecek ve İçecek Hizmet Hususları ve Ders Tekrarı Tartışma, Soru-cevap, Grup değerlendirmesi
15 Revizyon Genel Tekrar Genel değerlendirme, Örnek sınav soruları, Grup çalışması
16 - FİNAL -
17 - FİNAL -