DUYUSAL ANALİZ VE ÜRÜN GELİŞTİRME DERS TANITIM VE UYGULAMA BİLGİLERİ
| Kodu |
Dersin Adı |
Yarıyıl |
Süresi(T+U) |
Kredisi |
AKTS Kredisi |
| GST511 |
DUYUSAL ANALİZ VE ÜRÜN GELİŞTİRME |
1 |
3 |
3 |
6 |
DERSİN ÖĞRENME ÇIKTILARI (Öğrenciler, bu dersi başarı ile tamamladıklarında aşağıda belirtilen bilgi, beceri ve/veya yetkinlikleri gösterirler.) |
| Duyusal analiz tekniklerinin temel prensipleri hakkında bilgi kazanır. |
| Gastronomi bilimine destek için uygun gıda formülasyonu ve duyusal analiz ilkelerini değerlendirir. |
| Reçetede sorunu çözmek için gıdaların kalite özelliklerini kullanarak formülasyonu yeniden düzenler. |
| Gıda tasarımlarını ve duyusal analiz sonuçlarını karşılaştırır. |