1 |
Literatür araştırması |
Gıdalarda duyusal analize giriş |
Anlatım, Tartışma, Soru-Cevap |
2 |
Literatür araştırması |
Gıda tasarımı ve duyusal analiz nedir? Gastronomi bilimi açısından önemi ve kullanımı |
Anlatım, Tartışma, Soru-Cevap |
3 |
Makale okuma |
İnsan duyuları ve duyusal algılama, terminoloji, tarihçe ve duyusal analizin gıdalarda kullanım alanları hakkında genel bilgi |
Anlatım, Tartışma, Soru-Cevap |
4 |
Literatür araştırması |
Gıda seçimi ve tüketici davranışları |
Anlatım, Tartışma, Soru-Cevap |
5 |
Kitap okuma |
Duyusal test laboratuvarları, teste hazırlık ve servis, ilgili standart ve yönetmelikler |
Anlatım, Tartışma, Soru-Cevap |
6 |
Makale okuma |
Panelist seçimi ve değerlendirilmesi, Deneylerin tasarlanması, ölçüm teknikleri, kodlama |
Anlatım, Tartışma, Soru-Cevap |
7 |
Literatür araştırması |
Duyusal analiz, formülasyon ve özel gıdalar |
Anlatım, Tartışma, Soru-Cevap |
8 |
- |
ARA SINAV |
- |
9 |
Literatür araştırması |
Uygulama örnekleri: Yeni ürün geliştirme, optimizasyon ve pazarlamada duyusal analiz uygulamaları |
Anlatım, Tartışma, Soru-Cevap |
10 |
Ödev sunumu hazırlama |
Gastronomi bilimi açısından duyusal analiz ve gıda formülasyon örnekleri - I |
Ödev sunumları, Anlatım, Tartışma |
11 |
Ödev sunumu hazırlama |
Gastronomi bilimi açısından duyusal analiz ve gıda formülasyon örnekleri - II |
Ödev sunumları, Anlatım, Tartışma |
12 |
Ödev sunumu hazırlama |
Gastronomi bilimi açısından duyusal analiz ve gıda formülasyon örnekleri - III |
Ödev sunumları, Anlatım, Tartışma |
13 |
Ödev sunumu hazırlama |
Gastronomi bilimi açısından duyusal analiz ve gıda formülasyon örnekleri - IV |
Ödev sunumları, Anlatım, Tartışma |
14 |
Saha araştırması |
Gıda sanayinde duyusal tekniklerin pratik uygulamaları, sonuçların analizi ve yorumlanması |
Ödev sunumları, Anlatım, Tartışma |
15 |
Saha araştırması |
Gıda sanayinde tüketici testlerinin pratik uygulamaları, sonuçların analizi ve yorumlanması |
Ödev sunumları, Anlatım, Tartışma |
16 |
- |
FİNAL |
- |
17 |
- |
FİNAL |
- |