TR EN

PASTACILIKTA DEKORASYON DERS TANITIM VE UYGULAMA BİLGİLERİ

Kodu Dersin Adı Yarıyıl Süresi(T+U) Kredisi AKTS Kredisi
PEP254 PASTACILIKTA DEKORASYON 4 4 2 5

DERSİN ÖĞRENME ÇIKTILARI (Öğrenciler, bu dersi başarı ile tamamladıklarında aşağıda belirtilen bilgi, beceri ve/veya yetkinlikleri gösterirler.)

Öğrencilere pastacılıkta kullanılan temel süsleme tekniklerini öğretmek. Bunlar arasında şeker hamuru ile süsleme, kremalarla süsleme, çikolata ve şekerlemelerle dekorasyon yapma yer alır.
Öğrencilerin yaratıcı düşünme ve tasarım yapma yeteneklerini geliştirmek, onların sanatsal yönlerini ortaya çıkarmalarına yardımcı olmak.
Profesyonel mutfaklarda kullanılan süsleme araçları ve malzemelerinin doğru kullanımını öğretmek.
Yaratıcı pastalar ve tatlılar hazırlama konusunda özgür düşünme ve yenilikçi olma becerilerini kazandırmak.