EKMEK YAPIM TEKNİĞİ DERS TANITIM VE UYGULAMA BİLGİLERİ
Kodu |
Dersin Adı |
Yarıyıl |
Süresi(T+U) |
Kredisi |
AKTS Kredisi |
ASP152 |
EKMEK YAPIM TEKNİĞİ |
2 |
4 |
2 |
5 |
DERSİN ÖĞRENME ÇIKTILARI (Öğrenciler, bu dersi başarı ile tamamladıklarında aşağıda belirtilen bilgi, beceri ve/veya yetkinlikleri gösterirler.) |
Ekmeğin tarihçesi hakkında genel bilgiler verilir ve tanımlanır. |
Ekmek yapımında kullanılan malzemeler seçilir ve sıralanır. |
Ekmek yaparken dikkat edilmesi gereken hususlar hakkında bilgi verilerek analiz edilir. |
Ekmek çeşitlerini ayırt edebilir. |
Maya çeşitlerine göre ekmekler yorumlanır. |