| Besin kalitesinin değerlendirilmesinde kullanılan objektif ve subjektif yöntemleri kullanır. | 
                            
                                | Gıda endüstrisinde kullanılan enzimleri örneklerle açıklar. | 
                            
                                | Et, yumurta, süt ve tahılların temel besin gruplarının genel yapılarını ve özelliklerini tanımlar. | 
                            
                                | İşlenme sürecinde besinlerde meydana gelen önemli kimyasal reaksiyonları keşfeder. | 
                            
                                | Besinlerin kimyasal analizlerinde kullanılan temel laboratuvar tekniklerini takip eder. | 
                            
                                | Doğal pigmentlerin ve renklendiricilerin yapı ve özelliklerini tanımlar. | 
                            
                                | Gıda katkı maddelerinin gıda kalitesi ve güvenliği üzerindeki etkilerini ana hatlarıyla belirtir. | 
                            
                                | Fonksiyonel besinleri ve sağlık üzerine etkilerini açıklar. | 
                            
                                | Genetiği değiştirilmiş gıdaların üretim süreçlerini ve sağlık üzerindeki olası etkilerini açıklar. | 
                            
                                | Çay, kahve, kakao ve çikolatanın kimyasal özelliklerini ve sağlık üzerindeki fonksiyonel etkilerini açıklar. |