| 1 | Literatür Tarama, Bireysel Araştırma | Besin Kimyası ve Analizleri II Dersine Giriş | Anlatım, Uygulama | 
                            
                                | 2 | Literatür Tarama, Web Tabanlı Araştırma | Enzimlerin Yapısı, Sınıflandırılması ve Gıda Endüstrisinde Kullanım Alanları | Anlatım, Gösterip Yaptırma, Uygulama | 
                            
                                | 3 | Literatür Tarama, Bireysel Araştırma | Et ve Et Ürünlerinin Özellikleri ve Fonksiyonları, Ödev ve 4. Hafta Ödev Teslim | Anlatım, Gösterip Yaptırma, Uygulama | 
                            
                                | 4 | Literatür Tarama, Bireysel Araştırma | Yumurtanın Yapısı ve Fonksiyonları, Ödev ve 5. Hafta Ödev Teslim | Anlatım, Gösterip Yaptırma, Uygulama | 
                            
                                | 5 | Literatür Tarama, Web Tabanlı Araştırma | Süt ve Süt Ürünlerinin Özellikleri ve Fonksiyonları | Anlatım, Gösterip Yaptırma, Uygulama | 
                            
                                | 6 | Literatür Tarama, Web Tabanlı Araştırma | Tahıl ve Kurubaklagillerin  Özellikleri ve Fonksiyonları | Anlatım, Gösterip Yaptırma, Uygulama | 
                            
                                | 7 | Literatür Tarama, Web Tabanlı Araştırma | Besinlerde Bulunan Doğal Renk ve Tat Maddeleri | Anlatım, Tartışma, Uygulama | 
                            
                                | 8 | Literatür Tarama, Bireysel Araştırma | Besin Katkı Maddeleri; Gıda boyaları, Koruyucu Maddeler vb., Ödev ve 10. Hafta Ödev Teslim | Anlatım, Tartışma, Uygulama | 
                            
                                | 9 | Web Tabanlı Araştırma | Besinlerde Bulunan Toksik Öğeler | Anlatım, Tartışma, Uygulama | 
                            
                                | 10 | - | ARA SINAV | - | 
                            
                                | 11 | Literatür Tarama, Bireysel Araştırma | Fonksiyonel Besinler; Prebiyotikler ve Probiyotikler | Anlatım, Tartışma, Uygulama | 
                            
                                | 12 | Literatür Tarama, Bireysel Araştırma | Fonksiyonel Besinler; Fitokimyasal İçeren Besinler | Anlatım, Tartışma, Uygulama | 
                            
                                | 13 | Web Tabanlı Araştırma | Genetiği Değiştirilmiş Gıdalar | Anlatım, Tartışma, Uygulama | 
                            
                                | 14 | Literatür Tarama, Bireysel Araştırma | Çay, Kahve, Kakao ve Çikolatanın Özellikleri ve Fonksiyonları | Anlatım, Tartışma, Uygulama | 
                            
                                | 15 | Literatür Tarama, Bireysel Araştırma | Deneysel Besin Kimyası ve Uygulama Sınavı | Anlatım, Uygulama | 
                            
                                | 16 | - | FİNAL | - | 
                            
                                | 17 | - | FİNAL | - |