TR EN

QUALITY SYSTEMS IN PUBLIC NUTRITION SERVICES DERS TANITIM VE UYGULAMA BİLGİLERİ

Kodu Dersin Adı Yarıyıl Süresi(T+U) Kredisi AKTS Kredisi
BEY410E QUALITY SYSTEMS IN PUBLIC NUTRITION SERVICES 8 3 3 6

DERSİN ÖĞRENME ÇIKTILARI (Öğrenciler, bu dersi başarı ile tamamladıklarında aşağıda belirtilen bilgi, beceri ve/veya yetkinlikleri gösterirler.)

ISO 9000:2000 Kalite Yönetim Sistemini tanımlar.
TS EN ISO 22000 Gıda Güvenliği Yönetim Sistemini toplu beslenme sistemleri yönünden yorumlar.
FSSC 22000 Gıda Güvenliği Yönetim Sistemini toplu beslenme sistemleri yönünden yorumlar.
Besin güvenliği yönünden HACCP sisteminin önemini açıklar.
Toplu beslenme Sistemlerinde HACCP sisteminin kurulması aşamasını değerlendirir.
Gıda güvenliği yönetim sistemlerini toplu beslenme sistemleri ile ilişkilendirir.
Gıda işletmelerinde kalite yönetim sisteminin önemini açıklar.
Toplu beslenme yapan kurumlarda kalite yönetim sistemi gerekliliklerini uygular.