TR EN

YİYECEK İÇECEK İŞLETMECİLİĞİ DERS TANITIM VE UYGULAMA BİLGİLERİ

Kodu Dersin Adı Yarıyıl Süresi(T+U) Kredisi AKTS Kredisi
PEP256 YİYECEK İÇECEK İŞLETMECİLİĞİ 4 2 2 6

AMAÇ VE İÇERİK

Amaç: Bu dersin amacı; yiyecek içecek işletmelerinin planlanmasının ve yönetilmesinin öğretilmesidir.
İçerik: Bu dersin içeriğinde; yiyecek içecek işletmeleri tanımı, yiyecek içecek işletmelerinin sınıflandırılması, yiyecek içecek işletmeleri yönetimi, yiyecek içecek işletmelerinde organizasyon yönetim süreci, yiyecek içecek işletmelerinde planlama, menü planlama, yiyecek içecek işletmelerinin tasarımı, yiyecek içecek hizmetlerini pazarlama konuları işlenecektir.