EKMEK YAPIMI VE FIRINCILIK II DERS TANITIM VE UYGULAMA BİLGİLERİ
Kodu |
Dersin Adı |
Yarıyıl |
Süresi(T+U) |
Kredisi |
AKTS Kredisi |
PEP251 |
EKMEK YAPIMI VE FIRINCILIK II |
3 |
4 |
2 |
5 |
AMAÇ VE İÇERİK |
Amaç: |
Birinci derste temel bilgilerin öğretildiği ve uygulamalı becerilerin kazandırıldığı ekmek yapımı sürecini daha ileri düzeye taşıyan bir derstir. Bu dersin amacı, öğrencilere ekmek yapımındaki daha gelişmiş teknikler, yeni ekmek türleri ve fırıncılıkla ilgili ileri düzey beceriler kazandırmaktır. |
İçerik: |
İleri seviye hamur yapımı, ekşi maya ve doğal fermantasyon fırınlama tekniklerinin derinlemesine öğrenilmesini hedefleyen uygulamalı eğitimler gerçekleştirilmektedir. |