FOOD PROCESSING METHODS DERS TANITIM VE UYGULAMA BİLGİLERİ
Kodu |
Dersin Adı |
Yarıyıl |
Süresi(T+U) |
Kredisi |
AKTS Kredisi |
BEY413E |
FOOD PROCESSING METHODS |
7 |
3 |
3 |
6 |
AMAÇ VE İÇERİK |
Amaç: |
Besin işleme yöntemleri, işlemede kullanılan yöntemlerin besinlerde meydana getirdiği değişiklikler ve sağlık üzerine olası etkilerine ilişkin bilgilerin kazandırılması amaçlanmaktadır. |
İçerik: |
Besinlerin işlenmesi sürecinde uygulanan yöntemler ve genel ilkeleri,
Uygulanan yöntemin besinde oluşturduğu değişiklikler,
Besin işleme yöntemlerinde yapılan hatalı uygulamalar, İşlenmiş besinlerin sağlık üzerine olası etkileri |