TR EN

FOOD PROCESSING METHODS DERS TANITIM VE UYGULAMA BİLGİLERİ

Kodu Dersin Adı Yarıyıl Süresi(T+U) Kredisi AKTS Kredisi
BEY413E FOOD PROCESSING METHODS 7 3 3 6

DERSİN ÖĞRENME ÇIKTILARI (Öğrenciler, bu dersi başarı ile tamamladıklarında aşağıda belirtilen bilgi, beceri ve/veya yetkinlikleri gösterirler.)

Gıda üretiminde kullanılan alet ve ekipmanları listeler.
Besin işleme yöntemlerinin sağlık üzerine etkilerini yorumlar.
Besinlerin muhafazası ve işlenmesi sırasında meydana gelen değişiklikleri açıklar.
Besin işleme ve muhafaza yöntemlerini açıklar.
Besinlerin içeriğine göre saklama metotlarını açıklar.
Temel işleme yöntemlerini sınıflandırır.