TR EN

GASTRONOMİ KÜLTÜR VE TURİZM DERS TANITIM VE UYGULAMA BİLGİLERİ

Kodu Dersin Adı Yarıyıl Süresi(T+U) Kredisi AKTS Kredisi
GMS217 GASTRONOMİ KÜLTÜR VE TURİZM 3 3 3 6

DERSİN ÖĞRENME ÇIKTILARI (Öğrenciler, bu dersi başarı ile tamamladıklarında aşağıda belirtilen bilgi, beceri ve/veya yetkinlikleri gösterirler.)

Gastronomi kültürünü açıklar.
Turizm, turistik ürün, turistik çekicilik hakkında örnek verir.
Turizmin gastronomi kültürü üzerine etkilerini ortaya koyar.
Gastronomi Turizminin önemi, gastronomi rotaları, gastronomik kimliğin genel özellikleri üzerine tartışır.
Yiyecek, Kültür ve Turizm ilişkisini açıklar.