TR EN

UNLU MAMÜLLER VE ÇİKOLATA SANATI DERS TANITIM VE UYGULAMA BİLGİLERİ

Kodu Dersin Adı Yarıyıl Süresi(T+U) Kredisi AKTS Kredisi
GMS216 UNLU MAMÜLLER VE ÇİKOLATA SANATI 4 4 2 10

HAFTALIK DERS KONULARI VE ÖNGÖRÜLEN HAZIRLIK ÇALIŞMALARI

Hafta Ön Hazırlık Konular Yöntem
1 Kitap okuma Tahıl çeşitleri, mutfak uygulaması Uygulama, Anlatım
2 Öğrenci ödev hazırlama Un üretimi, mutfak uygulaması Uygulama, Anlatım
3 Kitap okuma Unlu mamüller hakkında genel bilgiler, mutfak uygulaması Uygulama, Anlatım
4 Öğrenci ödev hazırlama Unlu mamül üretiminde kullanılan temel araç ve gereçler, mutfak uygulaması Uygulama, Anlatım
5 Kitap okuma Unlu mamül üretiminin temel aşamaları, mutfak uygulaması Uygulama, Anlatım
6 Literatür taraması Muhtelif unlu mamüllerin üretimi, mutfak uygulaması Uygulama, Anlatım
7 Literatür taraması Unlu mamüllerin muhafazası, mutfak uygulaması Uygulama, Anlatım
8 - ARA SINAV -
9 Kitap okuma Sıcak ve soğuk tatlılar, mutfak uygulaması Uygulama, Anlatım
10 Kitap okuma Tatlı türleri ve hazırlanmaları, mutfak uygulaması Uygulama, Anlatım
11 Kitap okuma Tatlı süsleme ve dekorasyonu, mutfak uygulaması Uygulama, Anlatım
12 Öğrenci ödev hazırlama Tatlıların sunumu, mutfak uygulaması Uygulama, Anlatım
13 Öğrenci ödev hazırlama Çikolata yapımı, mutfak uygulaması Uygulama, Anlatım
14 Öğrenci ödev hazırlama Çikolatalı ürünlere şekil verme, mutfak uygulaması Uygulama, Anlatım
15 Kitap okuma Çikolata ve çikolatalı ürünlerin muhafazası, mutfak uygulaması Uygulama, Anlatım
16 - FİNAL -
17 - FİNAL -