TR EN

MEYVE VE SEBZE ÜRÜNLERİ TEKNOLOJİSİ DERS TANITIM VE UYGULAMA BİLGİLERİ

Kodu Dersin Adı Yarıyıl Süresi(T+U) Kredisi AKTS Kredisi
GDP256 MEYVE VE SEBZE ÜRÜNLERİ TEKNOLOJİSİ 4 2 2 5

HAFTALIK DERS KONULARI VE ÖNGÖRÜLEN HAZIRLIK ÇALIŞMALARI

Hafta Ön Hazırlık Konular Yöntem
1 Literatür araştırması Meyve ve sebzelerin bileşimi Karbonhidratlar, lipitler,vitaminler,mineral maddeler,asitler Anlatım, Soru-Cevap
2 Literatür araştırması Meyve ve sebzelerin bileşimi,fenolik maddeler, renk maddeleri, enzimler Anlatım, Soru-Cevap
3 Literatür araştırması Meyve, sebze ve ürünlerinin bozulma nedenleri Anlatım, Soru-Cevap
4 Literatür araştırması Meyve ve sebzelerin soğukta depolanması Kontrollü atmosferde depolama Farklı meyve ve sebzelerin depolama koşulları Anlatım, Soru-Cevap
5 Literatür araştırması Meyve ve sebzelerin dondurularak muhafazası,dondurarak muhafaza sırasında meydana gelen değişimler,meyve ve sebzelere uygulanan ön işlemler, çeşitli meyve ve sebzelerin dondurularak muhafaza yöntemleri Anlatım, Soru-Cevap
6 Literatür araştırması Konserve üretim teknolojisi,konserve teknolojisine uygulanan ön işlemler Anlatım, Soru-Cevap
7 Literatür araştırması Çeşitli meyve ve sebze konservelerinin üretimi, meyve ve sebze konservelerinde bozulmalar Anlatım, Soru-Cevap
8 - ARA SINAV -
9 Literatür araştırması Salça üretim teknolojisi, salçanın kalite öğeleri Anlatım, Soru-Cevap
10 Literatür araştırması Ketçap üretimi ve üretimde kullanılan maddeler ve nitelikleri Anlatım, Soru-Cevap
11 Literatür araştırması Berrak ve bulanık meyve suyu üretim teknolojisi, bozulmalar ve depolama koşulları Anlatım, Soru-Cevap
12 Literatür araştırması Reçel ve marmelat üretim teknolojisi Anlatım, Soru-Cevap
13 Literatür araştırması Meyve ve sebzelerin kurutulması, kurutma yöntemleri, kurutma hızına etki eden faktörler, kurutulmuş meyvelere uygulanan son işlemler Anlatım, Soru-Cevap
14 Literatür araştırması Kurutulmuş ürünlerde meydana gelen bozulmalar, depolama koşulları Anlatım, Soru-Cevap
15 Literatür araştırması Sınava Hazırlık Anlatım, Soru-Cevap
16 - FİNAL -
17 - FİNAL -