İçerik: |
Bu dersin içeriğinde; meyve ve sebzelerin bileşimi,karbonhidratlar, lipitler,vitaminler,mineral maddeler,asitler, meyve ve sebzelerin bileşimi ,fenolik maddeler, renk maddeleri, enzimler, meyve, sebze ve ürünlerinin bozulma nedenleri, meyve ve sebzelerin soğukta depolanması kontrollü atmosferde depolama farklı meyve ve sebzelerin depolama koşulları, meyve ve sebzelerin dondurularak muhafazası,dondurarak muhafaza sırasında meydana gelen değişimler , meyve ve sebzelere uygulanan ön işlemler, çeşitli meyve ve sebzelerin dondurularak muhafaza yöntemleri, konserve üretim teknolojisi,konserve teknolojisine uygulanan ön işlemler, çeşitli meyve ve sebze konservelerinin üretimi, meyve ve sebze konservelerinde bozulmalar, salça üretim teknolojisi, salçanın kalite öğeleri, ketçap üretimi ve üretimde kullanılan maddeler ve nitelikleri, berrak ve bulanık meyve suyu üretim teknolojisi, bozulmalar ve depolama koşulları, reçel ve marmelat üretim teknolojisi, meyve ve sebzelerin kurutulması, kurutma yöntemleri, kurutma hızına etki eden faktörler, kurutulmuş meyvelere uygulanan son işlemler, kurutulmuş ürünlerde meydana gelen bozulmalar, depolama koşulları konuları işlenecektir. |