| Hijyen ve sanitasyon ile ilgili temel kavramları açıklar. |
| Mikroorganizmalar ile hijyen/sanitasyon arasındaki ilişkiyi tanımlar. |
| Gıda kaynaklı hastalık yapan ve gıdaların bozulmasına sebep olan mikroorganizmaları sınıflandırır. |
| Mikroorganizma kaynaklı ortaya çıkabilecek hijyen problemlerini çözer. |
| Gıda hazırlama alanlarında hijyen uygulamaları, temizlik malzemeleri, temizlik maddeleri, atık yönetimi ve haşere kontrolü bilgilerini kullanarak uygun temizleme ve dezenfeksiyon yöntemini seçer. |
| Herhangi bir gıda sanayi kuruluşu için HACCP planı şematize eder. |
| Gıda güvenliğini gıdaların işlenmesi, depolanması, nakli, servis edilmesi ile ilgili konularla ilişkilendirerek tanımlar. |
| Gıda ve su sanitasyonunu sosyal, ekonomik, çevresel, etik ve sağlık açılarından geniş bir perspektif ile yorumlar. |
| Kişisel davranışların değişimi ve olayları farklı açılardan yaklaşabilme becerileri ile yiyecek ve içecek servis sektöründe sürdürülebilir ve adil bir yönetim sergiler. |