Hijyen ve sanitasyon ile ilgili temel kavramları açıklar. |
Mikroorganizmalar ile hijyen/sanitasyon arasındaki ilişkiyi tanımlar. |
Gıda kaynaklı hastalık yapan ve gıdaların bozulmasına sebep olan mikroorganizmaları sınıflandırır. |
Mikroorganizma kaynaklı ortaya çıkabilecek hijyen problemlerini çözer. |
Gıda hazırlama alanlarında hijyen uygulamaları, temizlik malzemeleri, temizlik maddeleri, atık yönetimi ve haşere kontrolü bilgilerini kullanarak uygun temizleme ve dezenfeksiyon yöntemini seçer. |
Herhangi bir gıda sanayi kuruluşu için HACCP planı şematize eder. |
Gıda güvenliğini gıdaların işlenmesi, depolanması, nakli, servis edilmesi ile ilgili konularla ilişkilendirerek tanımlar. |
Gıda ve su sanitasyonunu sosyal, ekonomik, çevresel, etik ve sağlık açılarından geniş bir perspektif ile yorumlar. |
Kişisel davranışların değişimi ve olayları farklı açılardan yaklaşabilme becerileri ile yiyecek ve içecek servis sektöründe sürdürülebilir ve adil bir yönetim sergiler. |