| Hijyen ve sanitasyon ile ilgili temel kavramları açıklar. | 
                            
                                | Mikroorganizmalar ile hijyen/sanitasyon arasındaki ilişkiyi tanımlar. | 
                            
                                | Gıda kaynaklı hastalık yapan ve gıdaların bozulmasına sebep olan mikroorganizmaları sınıflandırır. | 
                            
                                | Mikroorganizma kaynaklı ortaya çıkabilecek hijyen problemlerini çözer. | 
                            
                                | Gıda hazırlama alanlarında hijyen uygulamaları, temizlik malzemeleri, temizlik maddeleri, atık yönetimi ve haşere kontrolü bilgilerini kullanarak uygun temizleme ve dezenfeksiyon yöntemini seçer. | 
                            
                                | Herhangi bir gıda sanayi kuruluşu için HACCP planı şematize eder. | 
                            
                                | Gıda güvenliğini gıdaların işlenmesi, depolanması, nakli, servis edilmesi ile ilgili konularla ilişkilendirerek tanımlar. | 
                            
                                | Gıda ve su sanitasyonunu sosyal, ekonomik, çevresel, etik ve sağlık açılarından geniş bir perspektif ile yorumlar. | 
                            
                                | Kişisel davranışların değişimi ve olayları farklı açılardan yaklaşabilme becerileri ile yiyecek ve içecek servis sektöründe sürdürülebilir ve adil bir yönetim sergiler. |