TR EN

TOPLU BESLENME SİSTEMLERİ DERS TANITIM VE UYGULAMA BİLGİLERİ

Kodu Dersin Adı Yarıyıl Süresi(T+U) Kredisi AKTS Kredisi
BDY503 TOPLU BESLENME SİSTEMLERİ 1 3 3 6

DERSİN ÖĞRENME ÇIKTILARI (Öğrenciler, bu dersi başarı ile tamamladıklarında aşağıda belirtilen bilgi, beceri ve/veya yetkinlikleri gösterirler.)

Toplu beslenme servisi yapılan kurumlarının genel özelliklerini açıklar.
Toplu beslenme yapan kurumlarda yönetim ve personel seçimi ilişkisini yorumlar.
Toplu beslenme servisi yapılan kurumlarda mutfak ve yemekhane planlamasına örnek gösterir.
Toplu beslenme hizmeti veren işletmeleri sınıflandırır.
Toplu beslenme hizmeti veren işletmelerin özelliklerine göre uygun olarak mutfak ve yemekhane tasarlar.
Kalite yönetim sistemlerini sıralar.
Menü planlama ve tarife standartlaştırmada dikkat edilmesi gereken noktaları özetler.
Gıda üretim ve servis alanlarındaki iş akışını ve verimliliğini iyileştirmek için mutfak tasarımı, alet- ekiman ve araçları organize eder.