TR EN

TOPLU BESLENME SİSTEMLERİ DERS TANITIM VE UYGULAMA BİLGİLERİ

Kodu Dersin Adı Yarıyıl Süresi(T+U) Kredisi AKTS Kredisi
BDY503 TOPLU BESLENME SİSTEMLERİ 1 3 3 6

AMAÇ VE İÇERİK

Amaç: Toplu beslenme servisi yapılan kurumların tanımı, özellikleri, yönetim ve organizasyonu, satın alma depolama koşullarının önemi ve toplu beslenme sistemlerinde kalite yönetim sistemleri konusunda bilgi ve beceri kazandırılması amaçlanmaktadır.
İçerik: Toplu beslenme servisi yapılan kurumların tanımı, özellikleri, yönetim ve organizasyon, personel seçimi, satın alma, depolama, besin üretim sistemleri, servis yönetimi, gıda atık yönetimi, finansal yönetim, iş sağlığı ve güvenliği, hijyen ve sanitasyon ile kalite sistemlerini içerir.