TR EN

GIDA KİMYASI VE BİYOKİMYASI DERS TANITIM VE UYGULAMA BİLGİLERİ

Kodu Dersin Adı Yarıyıl Süresi(T+U) Kredisi AKTS Kredisi
GDP153 GIDA KİMYASI VE BİYOKİMYASI 1 3 3 4

DERSİN ÖĞRENME ÇIKTILARI (Öğrenciler, bu dersi başarı ile tamamladıklarında aşağıda belirtilen bilgi, beceri ve/veya yetkinlikleri gösterirler.)

Karbonhidratlar, lipitler, proteinler, vitaminler, mineraller ve suyunm kimyasal yapılarını tanımak; oluşan değişimleri ve biyokimyasal işlevlerini öğrenmek; Gıdalarda doğal olarak bulunan toksik maddeleri tanımak, gıda kontaminantlarını tanımak ve sağlık açısından önemlerini kavramak; gıda endüstrisinde kullanılan enzimleri tanımak ve işlevlerini öğrenmek, nanoteknoloji ile ilgili bilgi sahibi olmak.