TR EN

GIDA MİKROBİYOLOJİSİ DERS TANITIM VE UYGULAMA BİLGİLERİ

Kodu Dersin Adı Yarıyıl Süresi(T+U) Kredisi AKTS Kredisi
GDP104 GIDA MİKROBİYOLOJİSİ 2 4 3 6

AMAÇ VE İÇERİK

Amaç: Mikroorganizma ve gıda ilişkilerini açıklamak. Gıdalarda indikatör ve patojen mikrorganizmalar hakkında bilgi vermek. Gıda kaynaklı mikrobiyal hastalıklar ve nedenlerini açıklamak. Gıda muhafaza ilkelerinin mikrobiyal gelişme üzerine etkisini kavratmak. Gıdalarda ( et , süt, yumurta, meyve sebze, alkollü içki, konserve, hububat ) mikrobiyolojik bozulmalar ve patojen mikroorganizmaların gıdada neden olduğu değişimler ve muhafaza yöntemleri hakkında bilgi vermek. Fermentasyonda rol oynayan mikroorganizmaları tanıtmak. Su ve suda bulunan patojen mikroorganizmalar hakkında bilgi vermek. Gıdaların mikrobiyolojik analizlerinin hangi yöntemle yapılacağını öğretmek
İçerik: Süt ve süt ürünlerinde mikrobiyolojik bozulmalar ve patojen mikroorganizmalar ve muhafaza yöntemleri. Meyve sebze ve meyve sebze ürünlerinde mikrobiyolojik bozulmalar ve patojen mikroorganizmalar ve muhafaza yöntemleri. Meyve sebze ve meyve sebze ürünlerinin mikrobiyolojik analizleri. Konserve gıdalarda mikrobiyolojik bozulmalarKonserve gıdaların mikrobiyolojik analizleri. Hububat ve hububat ürünlerinde mikrobiyolojik bozulmalar ve patojen mikroorganizmalar ve muhafaza yöntemler. Hububat ve hububat ürünlerinin mikrobiyolojik analizleri. Diğer gıdalarda mikrobiyolojik bozulmalar ve patojen mikroorganizmalar ve muhafaza yöntemleri. Diğer gıdaların mikrobiyolojik analizleri, Fermentasyonda rol oynayan mikroorganizmalar. Su analizleri. Gıda zehirlenmeleri.