TR EN

GIDA MİKROBİYOLOJİSİ DERS TANITIM VE UYGULAMA BİLGİLERİ

Kodu Dersin Adı Yarıyıl Süresi(T+U) Kredisi AKTS Kredisi
GDP104 GIDA MİKROBİYOLOJİSİ 2 4 3 6

HAFTALIK DERS KONULARI VE ÖNGÖRÜLEN HAZIRLIK ÇALIŞMALARI

Hafta Ön Hazırlık Konular Yöntem
1 - Mikroorganizma ve gıda ilişkileri. Gıdalarda önemli mikroorganizmalar. Gıdalarda mikrobiyal gelişmeyi etkileyen faktörler. Anlatım, Soru-Cevap
2 Literatür araştırması Gıdalarda indikatör ve patojen mikroorganizmalar Anlatım, Soru-Cevap
3 Literatür araştırması Gıdalarda muhafaza ilkeleri. Gıdalarda mikrobiyolojik bozulmalar Anlatım, Soru-Cevap
4 Literatür araştırması Et ve et ürünlerinde mikrobiyolojik bozulmalar ve patojen mikroorganizmalar ve muhafaza yöntemleri Et ve et ürünlerinin mikrobiyolojik analizleri Anlatım, Soru-Cevap, Uygulama
5 Literatür araştırması Süt ve süt ürünlerinde mikrobiyolojik bozulmalar ve patojen mikroorganizmalar ve muhafaza yöntemleri Anlatım, Soru-Cevap
6 Literatür araştırması Yumurta ve yumurta ürünlerinde mikrobiyolojik bozulmalar Anlatım, Soru-Cevap
7 Literatür araştırması Meyve sebze ve meyve sebze ürünlerinde mikrobiyolojik bozulmalar ve patojen mikroorganizmalar ve muhafaza yöntemleri. Meyve- sebze ve meyve sebze ürünlerinin mikrobiyolojik analizleri Anlatım, Soru-Cevap
8 - ARA SINAV -
9 Literatür araştırması Konserve gıdalarda mikrobiyolojik bozulmalar. Konserve gıdaların mikrobiyolojik analizleri Anlatım, Soru-Cevap,Uygulama
10 Literatür araştırması Hububat ve hububat ürünlerinde mikrobiyolojik bozulmalar ve patojen mikroorganizmalar ve muhafaza yöntemleri. Anlatım, Soru-Cevap
11 Literatür araştırması Fermente alkollüiçeceklerde mikrobiyolojik bozulmalar Anlatım, Soru-Cevap
12 Literatür araştırması Diğer gıdalarda mikrobiyolojik bozulmalar ve patojen mikroorganizmalar ve muhafaza yöntemleri. Diğer gıdaların mikrobiyolojik analizleri Anlatım, Soru-Cevap,Uygulama
13 Literatür araştırması Su analizleri, kurutulmuş gıdaların, hazır yemeklerin Anlatım, Soru-Cevap,Uygulama
14 Literatür araştırması şarküteri ürünlerinin mikrobiyolojik analizi Anlatım, Soru-Cevap, Uygulama
15 Literatür araştırması Gıda zehirlenmeleri Anlatım, Soru-Cevap
16 - FİNAL -
17 - FİNAL -