GIDA MİKROBİYOLOJİSİ DERS TANITIM VE UYGULAMA BİLGİLERİ
Kodu |
Dersin Adı |
Yarıyıl |
Süresi(T+U) |
Kredisi |
AKTS Kredisi |
GDP104 |
GIDA MİKROBİYOLOJİSİ |
2 |
4 |
3 |
6 |
DERSİN ÖĞRENME ÇIKTILARI (Öğrenciler, bu dersi başarı ile tamamladıklarında aşağıda belirtilen bilgi, beceri ve/veya yetkinlikleri gösterirler.) |
Gıda mikrobiyolojisi laboratuvar kurallarını kavrar. |
Gıdalarda bozulma yapan ve patojen mikroorganizmaları ve hangi gıdada nasıl bozulma nedeni olduklarını hatırlar. |
Gıdaların mikrobiyolojik analizini hangi yöntemi kullanarak yapacağını açıklayabilir. |
Gıdalara uygulanan koruma yöntemlerinin mikroorganizma gelişimine nasıl etki ettiğini kavrar. |
Gıdada mikrobiyolojik analizi uygular. |