TR EN

GIDA MİKROBİYOLOJİSİ DERS TANITIM VE UYGULAMA BİLGİLERİ

Kodu Dersin Adı Yarıyıl Süresi(T+U) Kredisi AKTS Kredisi
GDP104 GIDA MİKROBİYOLOJİSİ 2 4 3 6

DERSİN ÖĞRENME ÇIKTILARI (Öğrenciler, bu dersi başarı ile tamamladıklarında aşağıda belirtilen bilgi, beceri ve/veya yetkinlikleri gösterirler.)

Gıda mikrobiyolojisi laboratuvar kurallarını kavrar.
Gıdalarda bozulma yapan ve patojen mikroorganizmaları ve hangi gıdada nasıl bozulma nedeni olduklarını hatırlar.
Gıdaların mikrobiyolojik analizini hangi yöntemi kullanarak yapacağını açıklayabilir.
Gıdalara uygulanan koruma yöntemlerinin mikroorganizma gelişimine nasıl etki ettiğini kavrar.
Gıdada mikrobiyolojik analizi uygular.