TR EN

PATACILIK VE EKMEKCİLİĞE GİRİŞ DERS TANITIM VE UYGULAMA BİLGİLERİ

Kodu Dersin Adı Yarıyıl Süresi(T+U) Kredisi AKTS Kredisi
PEP157 PATACILIK VE EKMEKCİLİĞE GİRİŞ 1 3 3 6

AMAÇ VE İÇERİK

Amaç: Çeşitli pastane ürünleri ve hamur tekniklerini kullanarak bu ürünleri hazırlama yeterliklerini kazandırmak.
İçerik: Ders; Geçmişten günümüze pastacılık tarihi, kavramlar ve tanımlar, kıyılarak yapılan hamurlar, çırpılarak yapılan hamurlar, sütlü tatlı, hamur tatlıları, meyve tatlıları, kuru pasta, pandispanya, pastacı kreması, çikolata ve şeker konularından oluşmaktadır.