PATACILIK VE EKMEKCİLİĞE GİRİŞ DERS TANITIM VE UYGULAMA BİLGİLERİ
Kodu |
Dersin Adı |
Yarıyıl |
Süresi(T+U) |
Kredisi |
AKTS Kredisi |
PEP157 |
PATACILIK VE EKMEKCİLİĞE GİRİŞ |
1 |
3 |
3 |
6 |
DERSİN ÖĞRENME ÇIKTILARI (Öğrenciler, bu dersi başarı ile tamamladıklarında aşağıda belirtilen bilgi, beceri ve/veya yetkinlikleri gösterirler.) |
Ekmek ve hamur çeşitleri, tatlı ve tuzlu hamur ürünleri yapımı ve sunumu yapabilir. |
Pişmiş hamurdan ürün hazırlama tekniklerini kavrar ve ürün geliştirebilir. |
Şeker hamuru yapımını ve temel figür oluşturma aşamalarını kavrar ve uygulayabilir. |
Kuru pasta ürünlerinin yapım aşamalarını bilir ve uygulayabilir. |