PASTACILIK VE EKMEKÇİLİĞE GİRİŞ DERS TANITIM VE UYGULAMA BİLGİLERİ
| Kodu |
Dersin Adı |
Yarıyıl |
Süresi(T+U) |
Kredisi |
AKTS Kredisi |
| PEP157 |
PASTACILIK VE EKMEKÇİLİĞE GİRİŞ |
1 |
3 |
3 |
6 |
DERSİN ÖĞRENME ÇIKTILARI (Öğrenciler, bu dersi başarı ile tamamladıklarında aşağıda belirtilen bilgi, beceri ve/veya yetkinlikleri gösterirler.) |
| Ekmek ve hamur çeşitleri, tatlı ve tuzlu hamur ürünleri yapımı ve sunumu yapabilir. |
| Pişmiş hamurdan ürün hazırlama tekniklerini kavrar ve ürün geliştirebilir. |
| Şeker hamuru yapımını ve temel figür oluşturma aşamalarını kavrar ve uygulayabilir. |
| Kuru pasta ürünlerinin yapım aşamalarını bilir ve uygulayabilir. |