TR EN

PATACILIK VE EKMEKCİLİĞE GİRİŞ DERS TANITIM VE UYGULAMA BİLGİLERİ

Kodu Dersin Adı Yarıyıl Süresi(T+U) Kredisi AKTS Kredisi
PEP157 PATACILIK VE EKMEKCİLİĞE GİRİŞ 1 3 3 6

DERSİN ÖĞRENME ÇIKTILARI (Öğrenciler, bu dersi başarı ile tamamladıklarında aşağıda belirtilen bilgi, beceri ve/veya yetkinlikleri gösterirler.)

Ekmek ve hamur çeşitleri, tatlı ve tuzlu hamur ürünleri yapımı ve sunumu yapabilir.
Pişmiş hamurdan ürün hazırlama tekniklerini kavrar ve ürün geliştirebilir.
Şeker hamuru yapımını ve temel figür oluşturma aşamalarını kavrar ve uygulayabilir.
Kuru pasta ürünlerinin yapım aşamalarını bilir ve uygulayabilir.