TR EN

PATACILIK VE EKMEKCİLİĞE GİRİŞ DERS TANITIM VE UYGULAMA BİLGİLERİ

Kodu Dersin Adı Yarıyıl Süresi(T+U) Kredisi AKTS Kredisi
PEP157 PATACILIK VE EKMEKCİLİĞE GİRİŞ 1 3 3 6

HAFTALIK DERS KONULARI VE ÖNGÖRÜLEN HAZIRLIK ÇALIŞMALARI

Hafta Ön Hazırlık Konular Yöntem
1 Literatür taraması Pastacılık ve Ekmekçilik Tarihi -
2 Literatür taraması Pastacılıkta ve Ekmekçilikte Kullanılan Pişirme yöntemleri -
3 Literatür taraması Temel pastacılık malzemeleri -
4 Literatür taraması Pastacılığın Türkiye'de gelişme süreci -
5 Literatür taraması Pastacılıkta kullanılan geleneksel yöntemler -
6 Literatür taraması Pastacılıkta kullanılan modern yöntemler -
7 Literatür taraması Pastacılıkta kullanılan katkı maddeleri -
8 - ARA SINAV -
9 Literatür taraması Gıda boyalarının kullanım alanları -
10 Literatür taraması Diyet ve glutensiz pastacılık ürünleri -
11 Literatür taraması Hamur hazırlama teknikleri -
12 Literatür taraması Pastane kurulum düzenleri -
13 Literatür taraması Pastacılıkta meyve ve şekerleme kullanım alanları -
14 Literatür taraması Pastane atölyelerinde hijyen -
15 Literatür taraması Final Proje ve Değerlendirme -
16 - FİNAL -
17 - FİNAL -