| 1 |
- |
Dersin işleyiş planı, amacı ve içeriğinin açıklanması, pişirme teknikleri, temel ilkeleri, beslenme, besin ögeleri ve sağlık ile etkileşimi, mutfakta iş güvenliği ilkeleri |
Anlatım, Tartışma |
| 2 |
Makale okuma |
Pişirmenin ana amaçları, mutfak uygulama |
Anlatım, Uygulama |
| 3 |
Makale okuma |
Isı aktarımı ve türleri, mutfak uygulama |
Anlatım, Soru-Cevap, Uygulama |
| 4 |
Makale okuma |
Pişirme tekniklerinin sınıflandırması, mutfak uygulama |
Anlatım, Soru-Cevap, Uygulama |
| 5 |
Literatür araştırması |
Su, özellikleri ve pişirme tekniklerinden genel davranışı, mutfak uygulama |
Anlatım, Soru-Cevap, Uygulama |
| 6 |
Literatür araştırması |
Kuru pişirme teknikleri, mutfak uygulama |
Anlatım, Soru-Cevap, Uygulama |
| 7 |
Literatür araştırması |
Diğer pişirme teknikleri, mutfak uygulama |
Anlatım, Soru-Cevap, Uygulama |
| 8 |
Literatür araştırması |
Farklı pişirme tekniklerinin sağlık üzerine etkileri, mutfak uygulama |
Anlatım, Uygulama |
| 9 |
Literatür araştırması |
Farklı pişirme tekniklerinin sağlık üzerine etkileri, mutfak uygulama |
Anlatım, Uygulama |
| 10 |
- |
ARA SINAV |
- |
| 11 |
Literatür araştırması |
Pişirme tekniklerinin yol açtığı istenmeyen zararlı bileşikler, mutfak uygulama |
Anlatım, Soru-Cevap, Uygulama |
| 12 |
Literatür araştırması |
Farklı gıda gruplarında kullanılan pişirme teknikleri, mutfak uygulama |
Anlatım, Soru-Cevap, Uygulama |
| 13 |
Literatür araştırması |
Yeni pişirme teknikleri ve gelecek öngörüleri, mutfak uygulama |
Anlatım, Soru-Cevap, Uygulama |
| 14 |
Literatür araştırması |
Yeni pişirme teknikleri ve gelecek öngörüleri, mutfak uygulama |
Anlatım, Soru-Cevap, Uygulama |
| 15 |
Literatür araştırması |
Pişirme teknikleri ve iş sağlığı ve güvenliğinde dikkat edilmesi gereken prensipler, mutfak uygulama |
Anlatım, Uygulama |
| 16 |
- |
FİNAL |
- |
| 17 |
- |
FİNAL |
- |