TR EN

PİŞİRME TEKNİKLERİ DERS TANITIM VE UYGULAMA BİLGİLERİ

Kodu Dersin Adı Yarıyıl Süresi(T+U) Kredisi AKTS Kredisi
GMS313 PİŞİRME TEKNİKLERİ 5 4 2 5

HAFTALIK DERS KONULARI VE ÖNGÖRÜLEN HAZIRLIK ÇALIŞMALARI

Hafta Ön Hazırlık Konular Yöntem
1 - Dersin işleyiş planı, amacı ve içeriğinin açıklanması, pişirme teknikleri, temel ilkeleri, beslenme, besin ögeleri ve sağlık ile etkileşimi, mutfakta iş güvenliği ilkeleri Anlatım, Tartışma
2 Makale okuma Pişirmenin ana amaçları, mutfak uygulama Anlatım, Uygulama
3 Makale okuma Isı aktarımı ve türleri, mutfak uygulama Anlatım, Soru-Cevap, Uygulama
4 Makale okuma Pişirme tekniklerinin sınıflandırması, mutfak uygulama Anlatım, Soru-Cevap, Uygulama
5 Literatür araştırması Su, özellikleri ve pişirme tekniklerinden genel davranışı, mutfak uygulama Anlatım, Soru-Cevap, Uygulama
6 Literatür araştırması Kuru pişirme teknikleri, mutfak uygulama Anlatım, Soru-Cevap, Uygulama
7 Literatür araştırması Diğer pişirme teknikleri, mutfak uygulama Anlatım, Soru-Cevap, Uygulama
8 - ARA SINAV -
9 Literatür araştırması Vize hazırlık çalışmaları, mutfak uygulama Ödev sunumları, Anlatım, Uygulama
10 Literatür araştırması Vize sorularının açıklanarak çözülmesi, farklı pişirme tekniklerinin sağlık üzerine etkileri, mutfak uygulama Anlatım, Uygulama
11 Literatür araştırması Pişirme tekniklerinin yol açtığı istenmeyen zararlı bileşikler, mutfak uygulama Anlatım, Soru-Cevap, Uygulama
12 Literatür araştırması Farklı gıda gruplarında kullanılan pişirme teknikleri, mutfak uygulama Anlatım, Soru-Cevap, Uygulama
13 Literatür araştırması Yeni pişirme teknikleri ve gelecek öngörüleri, mutfak uygulama Anlatım, Soru-Cevap, Uygulama
14 Literatür araştırması Pişirme teknikleri ve iş sağlığı ve güvenliğinde dikkat edilmesi gereken prensipler, mutfak uygulama Anlatım, Soru-Cevap, Uygulama
15 Literatür araştırması Final hazırlık çalışmaları Anlatım, Uygulama
16 - FİNAL -
17 - FİNAL -