1 |
- |
Dersin işleyiş planı, amacı ve içeriğinin açıklanması, pişirme teknikleri, temel ilkeleri, beslenme, besin ögeleri ve sağlık ile etkileşimi, mutfakta iş güvenliği ilkeleri |
Anlatım, Tartışma |
2 |
Makale okuma |
Pişirmenin ana amaçları, mutfak uygulama |
Anlatım, Uygulama |
3 |
Makale okuma |
Isı aktarımı ve türleri, mutfak uygulama |
Anlatım, Soru-Cevap, Uygulama |
4 |
Makale okuma |
Pişirme tekniklerinin sınıflandırması, mutfak uygulama |
Anlatım, Soru-Cevap, Uygulama |
5 |
Literatür araştırması |
Su, özellikleri ve pişirme tekniklerinden genel davranışı, mutfak uygulama |
Anlatım, Soru-Cevap, Uygulama |
6 |
Literatür araştırması |
Kuru pişirme teknikleri, mutfak uygulama |
Anlatım, Soru-Cevap, Uygulama |
7 |
Literatür araştırması |
Diğer pişirme teknikleri, mutfak uygulama |
Anlatım, Soru-Cevap, Uygulama |
8 |
- |
ARA SINAV |
- |
9 |
Literatür araştırması |
Vize hazırlık çalışmaları, mutfak uygulama |
Ödev sunumları, Anlatım, Uygulama |
10 |
Literatür araştırması |
Vize sorularının açıklanarak çözülmesi, farklı pişirme tekniklerinin sağlık üzerine etkileri, mutfak uygulama |
Anlatım, Uygulama |
11 |
Literatür araştırması |
Pişirme tekniklerinin yol açtığı istenmeyen zararlı bileşikler, mutfak uygulama |
Anlatım, Soru-Cevap, Uygulama |
12 |
Literatür araştırması |
Farklı gıda gruplarında kullanılan pişirme teknikleri, mutfak uygulama |
Anlatım, Soru-Cevap, Uygulama |
13 |
Literatür araştırması |
Yeni pişirme teknikleri ve gelecek öngörüleri, mutfak uygulama |
Anlatım, Soru-Cevap, Uygulama |
14 |
Literatür araştırması |
Pişirme teknikleri ve iş sağlığı ve güvenliğinde dikkat edilmesi gereken prensipler, mutfak uygulama |
Anlatım, Soru-Cevap, Uygulama |
15 |
Literatür araştırması |
Final hazırlık çalışmaları |
Anlatım, Uygulama |
16 |
- |
FİNAL |
- |
17 |
- |
FİNAL |
- |