TR EN

PİŞİRME TEKNİKLERİ DERS TANITIM VE UYGULAMA BİLGİLERİ

Kodu Dersin Adı Yarıyıl Süresi(T+U) Kredisi AKTS Kredisi
GMS313 PİŞİRME TEKNİKLERİ 5 4 2 5

HAFTALIK DERS KONULARI VE ÖNGÖRÜLEN HAZIRLIK ÇALIŞMALARI

Hafta Ön Hazırlık Konular Yöntem
1 - Dersin işleyiş planı, amacı ve içeriğinin açıklanması, pişirme teknikleri, temel ilkeleri, beslenme, besin ögeleri ve sağlık ile etkileşimi, mutfakta iş güvenliği ilkeleri Anlatım, Tartışma
2 Makale okuma Pişirmenin ana amaçları, mutfak uygulama Anlatım, Uygulama
3 Makale okuma Isı aktarımı ve türleri, mutfak uygulama Anlatım, Soru-Cevap, Uygulama
4 Makale okuma Pişirme tekniklerinin sınıflandırması, mutfak uygulama Anlatım, Soru-Cevap, Uygulama
5 Literatür araştırması Su, özellikleri ve pişirme tekniklerinden genel davranışı, mutfak uygulama Anlatım, Soru-Cevap, Uygulama
6 Literatür araştırması Kuru pişirme teknikleri, mutfak uygulama Anlatım, Soru-Cevap, Uygulama
7 Literatür araştırması Diğer pişirme teknikleri, mutfak uygulama Anlatım, Soru-Cevap, Uygulama
8 Literatür araştırması Farklı pişirme tekniklerinin sağlık üzerine etkileri, mutfak uygulama Anlatım, Uygulama
9 Literatür araştırması Farklı pişirme tekniklerinin sağlık üzerine etkileri, mutfak uygulama Anlatım, Uygulama
10 - ARA SINAV -
11 Literatür araştırması Pişirme tekniklerinin yol açtığı istenmeyen zararlı bileşikler, mutfak uygulama Anlatım, Soru-Cevap, Uygulama
12 Literatür araştırması Farklı gıda gruplarında kullanılan pişirme teknikleri, mutfak uygulama Anlatım, Soru-Cevap, Uygulama
13 Literatür araştırması Yeni pişirme teknikleri ve gelecek öngörüleri, mutfak uygulama Anlatım, Soru-Cevap, Uygulama
14 Literatür araştırması Yeni pişirme teknikleri ve gelecek öngörüleri, mutfak uygulama Anlatım, Soru-Cevap, Uygulama
15 Literatür araştırması Pişirme teknikleri ve iş sağlığı ve güvenliğinde dikkat edilmesi gereken prensipler, mutfak uygulama Anlatım, Uygulama
16 - FİNAL -
17 - FİNAL -