Kodu | Dersin Adı | Yarıyıl | Süresi(T+U) | Kredisi | AKTS Kredisi |
---|---|---|---|---|---|
GMS313 | PİŞİRME TEKNİKLERİ | 5 | 4 | 2 | 5 |
DERSİN ÖĞRENME ÇIKTILARI (Öğrenciler, bu dersi başarı ile tamamladıklarında aşağıda belirtilen bilgi, beceri ve/veya yetkinlikleri gösterirler.) |
---|
Pişirme tekniklerini beslenme, besin ögeleri ve sağlık üzerine etkileri açısından yorumlar. |
Pişirme tekniklerinin temel ilkelerini ve kuramlarını açıklar. |
Pişirme teknikleri ve mutfakta dikkat edilecek iş güvenliği ilkeleri arasındaki ilişkiyi açıklar. |
Sağlık, fizyolojik gereksinimler ve beslenme alışkanlıklarına göre uygun pişirme tekniğine karar verir. |
Farklı pişirme tekniklerinin gıdaya olan fiziksel, kimyasal ve duyusal etkilerini karşılaştırır. |